Belföld, Hírek

Az Eb hazai részével kapcsolatos rendeletek jelentek meg a Magyar Közlönyben: itt vannak a szabályok

A Magyar Közlöny 98. számában az idén megrendezésre kerülő Európa-bajnoksággal kapcsolatban is jelentek meg rendeletek. Többek között kiderült, hogy a Magyarországra érkező külföldi szurkolók számára egy 72 órán belül elvégzett negatív PCR-teszt is elegendő ahhoz, hogy részt vegyenek a rangadókon, valamint így egyenes bejutást nyernek a szurkolói zónába is.

 

 

 

 


A szurkolók számára fenntartott zónában lehetséges a zenés rendezvények és koncertek szervezése is, valamint szabadon fogyaszthatnak ételt, italt méghozzá létszám korlátozás nélkül.

A rendelet alapján pedig a rendezvények, a vendéglátó üzletek, a szálláshelyek, valamint a szabadidős helyszíneknél a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni a mérkőzésre érkező magyar állampolgársággal nem rendelkező személyre, ha a mérkőzésre szóló érvényes, papíralapú vagy elektronikus részvételi jegyét felmutatja. A szabályokat megszegőket 100 000 forinttól 1 000 000 forintig terjedő bírsággal is sújthatják.

A kontinensviadalt június 11. és július 11. között rendezik meg több európai nagyvárosban, például Budapesten. A Puskás Aréna négy találkozónak, három csoportmérkőzésnek és egy nyolcaddöntőnek ad otthont. A magyar válogatott a franciákkal, a portugálokkal és a németekkel szerepel egy négyesben.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?