Belföld, Hírek

D. Csaba undorodik a nőket bántalmazó rabtársaktól: kiütötte a halálosztó a soroksári futó nő gyilkosát

Egyikük bérgyilkos, a másik kéjgyilkos? Erős páros, kitört a börtönháború.

 

 

 

 


Hiába könyörgött a soroksári futó nő megölésével megvádolt R. Szilveszter, hogy ne tegyék a nemzetközileg ismert bérgyilkossal, D. Csabával egy cellába, a börtön vezetősége úgy döntött, a két nehézfiú jól kijön majd egymással napi 24 órában összezárva pár négyzetméteren. Az elképzelés nem jött be, a feszültség napról napra fokozódott a két rab között, tegnap reggel pedig R. elpanaszolta az ügyvédjének, hogy zárkatársa minden indok nélkül nekiesett és jól helybenhagyta. D. Csaba pont azelőtt verte meg a férfit, hogy utóbbinak elkezdődött a tárgyalása.

Januárban számolt be a Blikk egy kísértetiesen hasonló esetről: akkor a szerb-magyar kettős állampolgárságú csantavéri halálosztó, D. Csaba egy másik cellatársát verte meg, aki 2018-ban több késszúrással végzett egy nővel. Akkor D. ügyvédje elmondta lapunknak: védence nem bírja elviselni maga mellett az olyan férfiakat, akik nők életét oltják ki. Sőt egymillió forintot akart adni a családon belüli erőszak áldozatait védő szervezetnek, ezt azonban nem engedélyezték neki. Nagy valószínűséggel ez a belülről fakadó utálat vezérelhette R. Szilveszterrel szemben is, hiszen a vád szerint ő ölte meg 2013-ban az otthonról kocogni induló családanyát, Kardosné Gyurik Krisztinát.

R. Szilveszter tagad, de a rendőrség szerint kegyetlenül végzett a soroksári futó nővel. A férfi DNS-maradványait megtalálták a helyszínen / Fotó: Fuszek Gábor
R. Szilveszter tagad, de a rendőrség szerint kegyetlenül végzett a soroksári futó nővel. A férfi DNS-maradványait megtalálták a helyszínen / Fotó: Fuszek Gábor

– Egyszerűen nem értem, hogy a védencemet miért helyezték át korábbi cellatársa, M. Richárd mellől, amikor teljes békében, szinte baráti viszonyban elvoltak egymás mellett – mondta a Blikknek R. Szilveszter védője, dr. Lichy József.

– Valamiért mégis a változás mellett döntött az intézmény vezetője, aki D. Csaba mellé osztotta be. Szilveszter tudta, hogy baj lesz, ezt jelezte is, mégsem vették figyelembe a kérését. Állítólag azt mondták neki, majd idővel szépen összecsiszolódnak. Úgy tűnik, ez nem történt meg. A csütörtöki tárgyalás szünetében tudtam vele beszélni telefonon, és akkor mesélte, hogy pont az ülés előtt D. Csaba a falhoz vágta és jó néhányszor keményen megütötte. Kérni fogom a parancsnokot, hogy tegyen valamit, mert veszélyben van ügyfelem testi épsége.

Ismeretes: a rendőrség öt évvel a futó nő megölése után gyanúsította meg az akkor más bűncselekmények miatt börtönben lévő R. Szilvesztert a gyilkossággal. A bestiális tett helyszínén rögzített anyagmaradványok és a férfi DNS-mintája ugyanis egyezést mutatott.

D. Csaba lelkén több emberélet is szárad: a bérgyilkos többek között hidegvérrel kivégzett a Pólus Center mögött egy magyar vállalkozót is.

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?