Belföld, Hírek

Megmutatja magát a nyár, de nem örülhetünk sokáig – ilyen időjárás vár ránk a következő napokban

Bár ma még borongós, szeles és hűvös lesz az idő, az elkövetkező napokban már megmutatják magukat a kora nyári napsugarak.

 

 

 

 


A jó idő sajnos nem tart majd sokáig, hamar visszatér a hűvös, nyirkos időjárás.

Ma egyedül a Tiszántúlon lehet kellemes, ilyenkor elfogadható hőmérsékletű, napos időre számítani, de elvétve előfordulhat futó zápor is. Az ország északnyugati felén kifejezetten hideg, az ilyenkor szokásosnál 8-10 fokkal hidegebb, nagyrészt erősen felhős, szeles időre van kilátás, helyenként kisebb esővel, záporral.

Éjszaka azonban csökken a felhőzet és kiderül az ég. Számottevő csapadék már nem várható. A szél is mérséklődik.

Szerdán már derült, de kifejezetten hideg lesz a reggel. Napközben azonban napsütéses, szélcsendes, csapadékmentes, kellemes idő alakul ki. A hőmérséklet is kellemesen alakul, közelíti az évszakos átlagot.

Alig két napra beköszönt a kellemesebb időjárás és az esernyőt is eltehetjük, de azért egy könnyed zakó legyen nálunk a hűvösebb reggelekre. Vigyázzunk bőrünkre, mert az előbújó nap sugarai nagyon erősek lesznek, emiatt kerüljük a közvetlen napsugárzást a déli órákban! Ha lehet ne akkor napozzunk, bármennyire is vágyunk már arra, hogy a téli, fakó bőrszínünket egészségesebb színűre cseréljük!

– figyelmeztet Pártai Lucia meteorológus.

Csütörtökön ismét hidegfront érkezik, de azért még a napsütés lesz túlsúlyban. Délutántól azonban elkezd nyugat felől felhősödni az ég, és a Dunántúlon, valamint északon előfordulhat kisebb eső, zápor, de zivatar sincs kizárva. Északnyugaton megerősödik az északnyugatira forduló szél. Éjszaka átvonul a hidegfront az ország fölött és reggelre kitisztul az ég.

Pénteken a hidegfront mögötti szeles, kissé hűvös, de napos idő várható. Elvétve, főként északkeleten kialakulhat záporeső.

Szombaton is szeles időjárás várható, de az élénk északnyugati szél mellett már változóan felhős-napos idő ígérkezik, elszórtan, de ismét főként északkeleten kialakuló záporokkal. Egy-egy zivatar sem kizárt.

Vasárnap már több felhő és csak kevés napsütés várható. Futó záporok és hűvös idő lesz a legvalószínűbb.

Úgy néz ki, hogy az elkövetkezendő időszakban sem érkezik még meg az ilyenkor, június elején elvárható nyári hőmérsékletű időjárás– zárta a beszélgetést Pártai Lucia meteorológus.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?