Belföld, Hírek

Karácsony Gergely döbbenetes állítása – Üzentek neki a kormány legfelsőbb köreiből: mit kér azért, hogy ne induljon a választáson

A főpolgármester egy interjúban vallotta be, megkörnyékezték azzal, hogy ne induljon a választásokon.

 

 

 




 

Karácsony Gergely a Telexnek adott interjút, amelynek fő témája elsősorban a 2022-es országgyűlési választás volt. A beszélgetés kétségtelenül legerősebb pontja az volt, amikor a főpolgármesternek arra a kérdésre kellett válaszolnia, igaz-e, hogy megkeresték őt azzal, hogy ne induljon a választásokon.

Az igaz, hogy volt olyan megkeresés nem is olyan régen, hogy üzentek a kormány legfelsőbb köreiből: mondjam meg, mit kérek azért, hogy ne induljak. Azt válaszoltam: ne legyenek ilyen gonoszak. De hát látjuk, ezt nem tudják teljesíteni

– válaszolta Karácsony Gergely, aki azt is hozzátette, ez a megkeresés nagyjából egy hónapja lehetett.

A főpolgármester azt is elárulta, szerinte, ha 2022-ben is a Fidesz marad hatalmon, az önkormányzatiság meg fog szűnni Magyarországon. Úgy gondolja, továbbra is lesznek polgármesterek, de a díszpolgári címek adományozásán túl semmi másról nem fognak tudni dönteni.

Elmondta, hogy a Szabolcs utcai kórház ügye volt az utolsó csepp számára a pohárban. Azon annyira felhúzta magát, hogy eldöntötte indul a 2022-es választáson. Beszélt arról is, hogy bár kapott olyan visszajelzéseket kormányzati szereplőktől, miszerint a saját felméréseik szerint esélyesebb a többi ellenzéki jelöltekhez képest, a döntései nem ezen alapulnak. Mint mondta, ő erkölcs alapú döntéshozónak gondolja magát.

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy hatalmas ellentétet tapasztal a Fidesz berkein belül. Állítása szerint olyan gyűlölettel beszélnek egymásról bizonyos fideszes politikusok, amihez kevés ellenzékinek lenne szókincse. Mint mondta, számított rá, hogy óriási rágalomhullám zúdul majd rá, ha indul a választásokon, de ő ezt egyáltalán nem bánja, sőt, áll elébe, a családja miatt azonban aggódik.

A családomat féltem, megteszek mindent, hogy megóvjam őket ettől. Nem arról van szó, hogy örülök ennek a helyzetnek, hiszen ez rossz az országnak, és ezekhez a mélységekhez nyilván nekem is sok citromfű teát kell innom, de túl fogom élni

– nyilatkozta Karácsony Gergely.

Az is kiderült, hogy a főpolgármester az előválasztásokon részt vevő jelöltek közül mindenkit el tudna képzelni a csapatában. Gyurcsány Ferencnek azonban nem kérte ki a véleményét az indulásáról. Azt mondta, az egykori miniszterelnök nem kíván részt venni a következő kormányban, más utat választott magának.

Karácsony Gergely azt is elárulta, hogy mi lenne az első három dolog, amit meglépne a megválasztása esetén. Mint mondta, elsőként újratárgyalná Brüsszellel a helyreállítási alap pénzeit.

„A jelenlegi kormány a lehetséges források csak 38 százalékát hívja le, miközben elképesztő butaság nem felvenni a könnyen lehet, hogy végül negatív kamatozású, 30 évre adott hitelt, mert Magyarországnak nagyon nagy beruházásra van szüksége ahhoz, hogy legyőzzük a válságot.Másrészt az első dolog, amivel szembe kell majd néznie a mai ellenzéknek, az a jogállamisági kérdés tisztázása” – tette hozzá, majd így folytatta: „Második, hogy vissza kell csinálni azokat a trükközéseket, amelyekkel most az állami vagyont és a felsőoktatást kiszervezték”.

Mint elárulta, szerinte a legfontosabb kérdés a harmadik pont, a 2007-ben összerakott gyermekszegénységi program, amit újra elővennének.

Ez egy 700 milliárd forintos program, ami finanszírozható a helyreállítási alapból. Szerintem ezen a programon fog múlni, hogy húsz év múlva milyen ország lesz Magyarország

– jelentette ki.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?