Életmód, Érdekes

6 hasznos alvási póz, amiről sokan nem is tudnak

Ahhoz, hogy egy hosszú nap után jól kipihenjük magunkat, leggyakrabban hajlamosak vagyunk arra, hogy beburkoljuk magunkat egy takaróba, kényelmes pózba helyezkedjünk, és elaludjunk, megfeledkezve a világ többi részéről. De ahhoz, hogy teljesen helyreálljon az energiánk és megőrizzük szépségünket, valójában nagyon fontos, hogy alvás közben odafigyeljünk a testünk helyzetére. Mi biztosak vagyunk benne, hogy az alvásnak egészségesnek kell lennie, mert ez hozzájárul a másnapi jó hangulatunkhoz. Ezért ahhoz, hogy reggel mosolyogni kezdjünk, amikor a tükörbe nézünk, érdemes megjegyezni néhány egyszerű tippet a jó alvás érdekében.

 

 

 

Egy pozíció a friss, ránctalan arcért

Gyakran meg kell szoknunk, hogy a hátunkon alszunk. A jó dolog az, hogy ennek a póznak számos előnye van: a gerinced kiegyenesedik, miközben a tested ellazul, mindenféle feszültség vagy nyomás nélkül. Köztudott, hogy a nyak területén lévő extra feszültség fejfájáshoz vezethet.

Emellett a háton alvás nemcsak az egészséged, hanem a szépséged megőrzésében is segíthet. Kutatások bebizonyították, hogy az arccal a párnán való alvás hozzájárul a gravitációs ráncok megjelenéséhez, ami nem történik meg, ha háton alszol. Annak érdekében, hogy kényelmesebbé tedd az alvást ebben a pózban, mindenképpen használj ortopéd párnát.

Kiegészítő párna a gerinc ellazításához

A háton alvás egyszerre kellemes és egészséges. De a helyes pozíció megtartásához elég kemény felületre van szükséged. Hogy még jobban csökkentsd a terhelést, helyezz egy kispárnát a térdeid alá. Ez segít megőrizni a nyak és a hát természetes görbületét.

Párna nélkül alvás

A párnát azért találták ki, hogy alvás közben megtámassza a testet. De azoknak, akik szeretnek hason fekve aludni, valószínűleg el kellene dobniuk. A tudósok arra a következtetésre jutottak, hogy a hason alvás miatt a gerinc természetellenes helyzetet vesz fel, a párna pedig ebben az esetben még inkább ront a helyzeten. Annak érdekében, hogy minimalizáljuk a feszültséget ebben a pózban való alvás közben, jobb, ha sík felületen alszunk el. Ha nehezen szokod meg, tegyél egy kis párnát a homlokod alá – így könnyebben kapsz levegőt.

Általában a hason alvást tartják a test számára legkevésbé egészséges testhelyzetnek. Akik azonban nehezen alszanak el más pozícióban, azoknak segíthet a has és a csípő alá helyezett vékony párna, amely segít fenntartani a gerinc természetes helyzetét. Emellett próbálj meg egy lapos párnát használni a fejedhez, és fontold meg a párna nélküli alvás lehetőségét is.

Párna az öleléshez

Sokkal hasznosabb lesz az oldaladon aludni, ha kiegészítő párnát használ. Bizonyára láttad már azokat a speciális, terhes nőknek szánt párnákat. Ezek további támasztékot nyújtanak a testnek, így leveszik a feszültséget a csípőről és a derékról. Ez a hatás abszolút bárkinél alkalmazható. A test és a matrac közötti teret kitöltő párna helyreállítja a gerinc természetes helyzetét.

Az embrió póz

Ez a póz tűnik a legkényelmesebbnek. Amikor a meleg ágyra gondolunk, azonnal vágyat érzünk arra, hogy összegömbölyödjünk. Ennek a póznak megvannak az előnyei: a helyes összegömbölyödésnek köszönhetően az ízületek kinyílnak. Az embrió póz jót tehet a porckorongsérvben szenvedőknek. Bár előtte mindenképpen jobb, ha konzultálsz egy orvossal.

Együtt alvás

Mindig jó a kedvesed ölelésében elaludni. Most kiderült, hogy ez az egészségednek is jót tesz. Kutatások szerint a párkapcsolatban élők erősebben és mélyebben alszanak el. Az ölelések elősegítik az oxitocin termelődését, amely csökkenti az artériás nyomást. Ez azt jelenti, hogy kevesebb a szív- és érrendszeri betegségek kockázata. És persze az együtt alvás az intimitás érzését adja, és növeli az emberek közötti bizalom szintjét. Nem kell mást tenni, mint megosztani a takarót és élvezni az alvást!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?