Érdekes

TikTokon vág vissza a férfiaknak a kőművesnő, akinek azt mondták, a konyhában a helye

Darcie szeretne leszámolni a sztereotípiákkal, és elfogadtatni, hogy az építőiparban nem csak a férfiaknak van helye.

 

 

 

Közel 100 ezer követővel büszkélkedhet a TikTok-on Darcie Richards, női kőműves – írja a Daily Star. Az angol nő szeretne leszámolni a sztereotípiákkal, és elfogadtatni, hogy az építőiparban nem csak a férfiaknak van helye.

A 25 éves Darcie szeret alkalmanként szépen felöltözni, de a legjobban az építkezéseken érzi magát, ahol két testvérével és édesapjával dolgozik. Reméli, más nőket is arra inspirál, hogy kipróbálják magukat ebben a férfiak által uralt iparágban.

Darcie gyakran oszt meg képeket magáról, ahogyan éppen falakat húz fel, cementet kever és nagy súlyokat emel meg különösebb erőlködés nélkül. Tartalmait eddig már több mint 2 millióan lájkolták.

A fiatal nő láttán sokan elképednek, ha felbukkan egy állásinterjún.

“Az alacsony termetem miatt a legtöbben nem is sejtik, hogy valójában kívül-belül erős vagyok. Soha nem gondoltam, hogy egy napon majd poros overálban és acélbetétes bakancsban fogok dolgozni, de imádok építeni, és mindig nagyon büszke vagyok magamra, ha befejeztem egy munkát” – mondja.

Darcie rengeteg támogató üzenetet kap a követőitől, de akadnak kritikus hangok, sőt, szexista megjegyzések is.


@rattlekings

Be you, bravely 👷🏼‍♀️🧱 ##bricktok ##builder ##construction ##gotitall ##mansworld ##shestheman ##complation ##AreYouReadyToWear ##fyp ##viral

♬ ultimate vibes – morgan hardy//

Nemrégiben egy kommentelő azt írta: “Már elnézést, de egy nő nem képes annyi munkát végezni, mint én… ez tény!”, míg egy másik egyenesen úgy fogalmazott: “Menj vissza a konyhába, és ne itt mutogasd magad!”

Darcie-t azonban nem zavarják az ilyen megnyilvánulások:

“Szerencsére ma már annyit fizetnek a nőknek is, mint a férfiaknak. Mi is meg tudjuk csinálni! Örömmel tölt el, hogy egyre több fiatal lány érdeklődik az építőipar iránt, mert ez nem csak a férfiak terepe”

– mondta.

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?