Belföld, Hírek

Itt a rendőrség válasza Jakab Péter éjjeli igazoltatásáról: szabálysértés miatt indult eljárás

Mint megírtuk, Jakab Péter, a Jobbik elnöke az éjjel projektorral vetített a parlament épületére Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc portrét, tolvajozós felirattal. Jöttek is a rendőrök a csoportosulásra, mert Jakab nem volt egyedül.

 

 

 


A rendőrség az üggyel kapcsolatos kérdésre a Blikknek a következő választ adta:

„Az Országgyűlési Őrség 2021. május 19-én 1 óra 21 perckor érkezett jelzése szerint egy ötfős társaság az Idősebb Antal József rakparton projektorral arcképeket vetít az Országház falára. A Készenléti Rendőrség közterületi járőrszolgálatot ellátó állománya 1 óra 27 perckor intézkedést kezdeményezett. Jakab Péter országgyűlési képviselő igazolta magát, majd elmondta, hogy véleménynyilvánítás céljából vetített arcképeket az Országház falára és a társaság további négy tagja a sajtó képviselője. A rendőri intézkedés az igazoltást követően lezárult, a rendőrök tájékoztatták a képviselőt panasztételi lehetőségéről, amelyet tudomásul vett, majd mind az öten távoztak a helyszínről.

A Készenléti Rendőrség a rendőri jelentést – a védelmi intézkedések megsértése miatt – megküldi az illetékes szabálysértési hatóságnak.”

Ahogy arról a Blikk beszámolt, a Jobbik elnöke egy sejtelmes videót osztott meg a Facebook-oldalán szerda hajnalban. A felvételen azt láthattuk, hogy éppen rendőrök veszik körbe, ám azt nem árulta el, pontosan mi is történt, későbbre ígért tájékoztatást. Ezt meg is tette: leírta, hogy Mészáros Lőrinc és Orbán Viktor fotóját vetítette projektorral a Parlament épületére, „Fizessenek a tolvajok” felirat kíséretében. Azt mondta, az akció közben kisbusznyi rendőr vette körül.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?