Belföld, Hírek

Komoly drágulás jöhet a hazai nyaralóhelyeken a nyáron

Akár 15-20 százalékos drágulásra is készülhetnek azok, akik itthon terveznek nyaralást idén.

 

 

 

 


Még csak most nyithattak ki a hazai szálláshelyek, de az már látszik, hogy a tavalyi szobaárak nem tarthatók. A nyári főszezonban akár 15-20 százalékos áremelkedés is lehet – írja a Portfolio.hu.A lap hozzáteszi, az elmúlt időben emelkedtek az élelmiszer- és szolgáltatási árak is, de az alkalmazottak is magasabb bérért mennek vissza a turizmus-vendéglátásba. Ezen kívül a szállodák és vendéglátóhelyek a koronavírus-járvány miatti veszteségeiket is szeretnék részben bepótolni.

Baldauf Csaba, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének alelnöke szerint azonban arra is figyelniük kell, hogy a magasabb árak ne legyenek vendégriasztóak. A magyar szolgáltatóknak a görög, horvát vagy szlovén kínálattal kell versengeniük.

A Szállás.hu a lap kérdésére azt válaszolta, hogy az eddigi foglalások alapján most 7 százalékos drágulást látnak. Ugyanakkor úgy vélik, hogy ahol a bezárás alatt fejlesztettek, most nagyobb árat fognak kérni. A kategóriát lépők jellemzően 20 százalékkal drágábban tudják kiadni szobáikat.

Az árakat a robbanásszerű kereslet is emeli majd – vélekednek. A kisebb helyek, vendégházak, panziók még kivárnak az árazással, a kereslethez igazítják majd azokat.

A portál szerint idén is a Balaton lesz a legnépszerűbb hely, a foglalások harmada ideszól.

A fővárosban más a helyzet, mert korábban a külföldi turisták voltak a legtöbben, de amíg ők nem térnek vissza, az árak a hazai vendégeknek jóval alacsonyabbak.

A top 10 belföldi úti cél 2021 nyarán (foglalási darabszám alapján):

1. Siófok

2. Balatonfüred

3. Hajdúszoboszló

4. Hévíz

5. Eger

6. Gyula

7. Zalakaros

8. Pécs

9. Balatonlelle

10. Szeged

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?