Életmód, Érdekes

Így változott a tökéletes női alak az évtizedek során – A nő saját testén mutatta meg, mennyire átalakult

A fitneszblogger megmutatta, hogy alakult át az ideális női test. Ma már teljesen más számít tökéletesnek, mint néhány évtizeddel ezelőtt. Az, hogy az emberek milyen vonásokat találnak a legszebbnek, és milyen testet tartanak a legszexibbnek, legideálisabbnak, nem csupán ízlés, hanem divat kérdése is. És ez az évek során ugyanúgy változik, mint a ruha- vagy frizuratrendek. Ma például teljesen más az álomalak, mint tíz, húsz vagy éppen hatvan éve volt. Ezt akarta bemutatni az a fitneszblogger is, aki saját testén demonstrálta a különbségeket.

 

 

 

Így változott az ideális női test

Cassey Ho észrevette, milyen gyorsan változnak a női testtel kapcsolatos elvárások, és ezt nagyon is felháborítónak találta. Úgy érezte, az, hogy létezik a társadalom szerint tökéletes alak, már alapból borzasztóan nyomasztó, az pedig, hogy ez állandóan más és más, még jobban összezavarja a hölgyeket, és önértékelési problémákat eredményez. Egyszer ugyanis a combrés a menő, máskor a keskeny csípő, utána pedig a nagy fenék, és sosem tudni, mi lesz a következő. Úgy döntött, megmutatja, ő hogy nézne ki, ha bizonyos évtizedek, évszázadok ideális alakjával rendelkezne, és nagyon fontos dolgot üzent az embereknek.

Cassey Ho egy izmos, nádszálkarcsú nő: így néz ki valójában. A következő fotókat Photoshop segítségével alkotta meg.

Image #0

2018-ban Kim Kardashianéhoz hasonló testre vágynak a nők. Nagy fenék és nagy cicik, karcsú derék, és mellé vastag ajkak. Rengetegen vállalnak be plasztikai műtétet, hogy így nézzenek ki.

Image #1

A \’90-es évek közepétől a 2000-es éveken át a nagy mell, a lapos has, a hosszú lábak és az úgynevezett combrés számított ideálisnak. Cassey Ho szerint ez volt a Victoria’s Secret angyalok kora.

Image #2


A \’90-es évek előtt és azok elején az extra vékony alkat hódított. Ilyen nők szerepeltek a magazinokban, a plakátokon és a kifutókon, ezért sokan brutális diétákkal kínozták magukat, hogy elérjék a vágyott soványságot.

Image #4

Az \’50-es években a homokóra alak volt a legnépszerűbb. Karcsú derék és széles csípő Marilyn Monroe és Elizabeth Taylor mintájára.

Image #5

A ’20-as években inkább a kissé fiúsabb alak számított tökéletesnek kis mellekkel, keskeny csípővel, egyenes vonalakkal.

Image #6

1400-tól 1700-ig pedig a telt, kerekded alak hódított kerek hassal, nagyobb fenékkel és mellekkel. Ekkor ugyanis a vékonyság alacsony társadalmi státuszra, szegénységre utalt.

Image #7

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?