Belföld, Hírek

Gulyás Gergely: azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között

Az oltások felvételével Pest megye is nagyon jól áll, s még azok is oltáshoz tudnak jutni, akik válogatnak a vakcinák között. Kiválóan szervezett a munka, ahogy megérkezik az oltóanyag, néhány órán belül pedig az oltópontokra vagy a háziorvosokhoz kerül – hangsúlyozta a Miniszterelnökséget vezető miniszter hétfőn Cegléden, miután a járási hivatal népegészségügyi osztályán megtekintette az oltásszervezéssel kapcsolatos munkát.

 

 

 

 


A miniszter kitért arra is, hogy a panaszokat is empátiával és gyorsan kezelik. György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára arról beszélt, hogy – Európában egyedülálló módon – hatféle vakcinát tud Magyarország felhasználni, ami dinamikusabbá teszi az oltási folyamatot.

Az Európai Unióban „az oltottság tekintetében a második helyen állunk, de nem a versenyzés a célunk”, hanem az, hogy mindenkit be lehessen oltani, aki szeretné megkapni valamelyik vakcinát – tette hozzá az államtitkár.

Tarnai Richárd, Pest megyei kormánymegbízott az oltásban részt vevő szervezetekről szólva úgy fogalmazott, az oltópontok, a háziorvosok, a szakrendelők és most már az oltóbuszok is egy menüt kínálnak az oltakozóknak.

A vakcinákat érintő logisztikai folyamatot ismertetve közölte: az oltóanyag beérkezik az országba, a megyei kormányhivatali raktárakba, innen a járási hivatalok népegészségügyi osztályaira, majd az orvosokhoz, illetve az oltópontokra kerül.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?