Belföld, Hírek

Extrém csökkenés a hazai járványügyi számokban – Friss adatok hétfőn

Kiadták a legfrissebb járványügyi adatokat: ismét csökkent az új fertőzöttek száma Magyarországon.

 

 

 

 


Folyamatosan zajlik az oltás, a beoltottak száma 4 305 775, közülük 2 503 575-en már a második oltást is megkapták. 677 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 792 386-ra nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 91, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 28 693-re emelkedett – írja a koronavirus.gov.hu.

677 az új fertőzött, elhunyt 91 beteg /Fotó: koronavirus.gov.hu

A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 575 610, míg az aktív fertőzötteké 188 083-ra csökkent. 3384 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 394-en vannak lélegeztetőgépen. Már több mint 4,8 millióan regisztráltak oltásra, 80%-uk meg is kapta azt. A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 évesek számára ma megnyílik az online időpontfoglaló, amelyről sms értesítést is kap a több mint 84 ezer jogosult fiatal. Az oltásukra csütörtök és jövő hét kedd között kerül sor Pfizer-vakcinával. A 18 év feletti regisztráltak jelenleg továbbra is Sinopharm-, AstraZeneca- és Szputnyik-oltásokat tudnak az interneten foglalni. A háziorvosok Sinopharm-, Janssen- és Moderna-vakcinákkal tudják folytatni az oltást.

A péntek éjfélig érvényesen regisztrált 16-18 év közötti fiatalok számára mától megnyílt az online időpntfoglaló a www.eeszt.gov.hu honlapon. Erről a jogosultak sms értesítést is kapnak. A kórházi oltópontok május 13. csütörtök és május 18. kedd közötti napokra kínálnak számukra időpontokat Pfizer vakcinával. Felhívjákk a figyelmet, hogy Pfizer-oltásra jelenleg kizárólag ez a korosztály tud időpontot foglalni. A 18 év feletti regisztráltak továbbra is Sinopharm, AstraZeneca és Szputnyik oltásra tudnak időpontot foglalni.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?