Belföld, Hírek

Karácsony Gergely most házhoz ment azért, amit Orbán lekövérezéséért kapott – De kiderült, hogy a Fidesz is tud vicces lenni

Járvány vagy éppen gazdasági válság ide vagy oda, a magyar politika legfontosabb témája napok óta Orbán Viktor és Karácsony Gergely testi adottságai.

 

 

 

 


Mint arról korábban a Blikk is beszámolt, Karácsony Gergely a brit The Economistban róla készült portrécikkben alacsonynak és kövérnek nevezte Orbánt, míg magát magasnak és vékonynak.

Noha a főpolgármester később közösségi oldalán elnézést kért mindazoktól, akik a “rossz tréfáját” sértőnek találták, a kormánypártok szemmel láthatóan ezt nem fogadták el: fideszes politikusok sorra reagálnak Karácsony szavaira. A legtöbb egyszerű felháborodás, ám néhányuk teljesítménye – a vizuális megoldások vagy éppen az újszerú megközelítés miatt – kimagaslik a mezőnyből.

A testszégyenítés hosszas ecsetelése helyett a humor oldaláról próbálta megfogni a témát Tállai András, akinek posztjában egy szerkesztett, “az univerzum legmagasabb emlősei”-ről készült fotó található. Lelőjük a poént, Karácsony mellett még egy zsiráf is csak egy kismacskának tűnik.

 

Komolyabban vette a témát Fürjes Balázs, aki egy hosszabb posztot szentelt a “politikai botrány” továbbgondolásának. Ő egy másik, Orbán és Karácsony közti különbséggel rukkolt elő:

“Kicsúszott a száján. Előfordul. Kár, hogy az Economist újságírójának mondta. Felteszem, magyarul, tolmáccsal, hiszen angolul nem beszél. Érdekes, hogy a sok különbség mellett ezt az egyet nem emelte ki az angol nyelvű lap: egyikük beszél angolul, a másik nem…

 

Süli János Paks-ügyi miniszter a tartalomra és a látványra is adott. Posztjában úgy fogalmazott: “Azt gondolom, hogy egy normális világban senki nem engedhetné meg magának, hogy a külseje alapján nyilvánosan minősítsen másokat”. A szöveg végén jó étvágyat kívánt, gondolatait pedig egy róla készült fotóval illusztrálta, amin épp sajtot szeletel.

 

Sokan tartanak attól, hogy a jövő évi kampány színvonala odáig fog zuhanni, hogy már a politikusok külsejéről folynak ölre menő viták. A nemzetközi környezet mindenesetre nem ad okot túl nagy bizakodásra: 2016-ban a republikánusok előválasztási tévévitáján Donald Trump későbbi elnök farokmérete is felmerült vetélytársa, Marco Rubionak köszönhetően. Idő kérdése, és kiderül, hogy ezt is importáljuk-e a tengerentúlról.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?