Belföld, Hírek

10 ezer forintra büntettek a rendőrök egy biciklist, mert elesett

A férfi nem akar fizetni, így valószínűleg ledolgozza majd a büntetést. A másik lehetőség az lenne, ha leülné, ez két nap lenne a rács mögött.

 

 

 

 


A rendőrök 10 ezer forintra büntettek egy biciklist, mert elesett – írja a 444.hu.

A lapnak egy fiatal számolt be arról, hogy a barátjával éppen hazafelé tartott biciklivel, amikor a Bajcsy-Zsilinszky úton elesett, és beütötte az állát. A férfi barátja mentőt hívott, mert nagyon vérzett az álla. Kristófot el is látták, de aztán megjelentek a rendőrök, és felvették az adataikat.

A férfi barátja megkérdezte, hogy erre miért van szükség. Erre elmondásuk szerint az egyenruhások azt válaszolták, hogy azért, mert közúton történt az eset, és nem azt mondta, hogy tolta a biciklit. Kvázi tehát feljelentést tettek, de azt mondták nekik, hogy úgysem lesz baj, egy figyelmeztetéssel megússza.

„Aztán egy hónap múlva jött egy levél anyukámhoz, hogy szabálysértést követtem el, és megbírságoltak 10 ezer forinttal. Figyelembe kellett volna vennem a balesetkor, hogy milyen az útburkolat minősége, meg valami ilyesmi volt a levélben, hogy nem figyeltem az időjárási viszonyokat”

– mesélte Kristóf a lapnak.

A férfi 8 napon belül tehetett volna panaszt, de ez már lejárt, így be kellene fizetnie a bírságot. Azt mondja, nem akar fizetni, így valószínűleg ledolgozza majd a büntetést. A másik lehetőség az lenne, ha leülné, ez két nap lenne a rács mögött.

A 444.hu kíváncsi volt arra, hogy az utóbbi évben hány hasonló eset történt, de a BRFK nem tudta megmondani, mert nem vezetnek külön statisztikát erről, ugyanis az összes kisebb szabálysértést egy kalap alá veszik. A lap szerint a Magyar Kerékpárosklub is csak egy hasonló esetről hallott néhány éve, de ők sem értik, hogy mi értelme van ennek a büntetésnek.

 

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?