Belföld, Hírek

A Blikk birtokába kerültek az iratok: hotelszámlákat foglaltak le a csengeri örökösnőnél

Mátészalka — Több svájci hotelszámlát is lefoglaltak a rendőrök a csengeri örökösnő lakásán a házkutatás során – derült ki a Blikk birtokába került rendőrségi iratokból.

 

 

 




 

Mindez azért lett különösen érdekes, mert P. Mária bíróság előtt többek között azt vallotta a múlt héten, hogy többször is együtt utaztak Kósa Lajos fideszes politikussal Svájcba, hogy a mesés, több milliárd eurósnak hitt hagyatékához hozzájuthasson, és ekkor ő fizette Kósa szállását. Kósa az ATV-nek adott interjújában tagadta ezt, de a felbukkant dokumentumok gyengítik az állításait.

A Nemzeti Nyomozó Iroda feljegyzésében, amelyben a bűnjelként lefoglalt iratokat tekintették át, két hotelszámlát említenek meg.

Az egyiket 2563 (850 ezer forint) svájci frankról állították ki 2016 februárjában. Kósa azokban a napokban pont Svájcban volt a csengeri örökösnővel, együtt mentek ügyvédhez, ahol tanácsadói megbízást is elfogadott, és voltak az UBS Banknál ügyet intézni. Ezt maga Kósa Lajos mondta el korábban a rendőrségi kihallgatásán, ahol azt vallotta, hogy négyszer is találkozott P. Máriával (akkor még Sz. Gáborné) Svájcban.

A másik számlát, amelyet az örökösnő ebédlőjének a tálalószekrényében találták a nyomozók, a négycsillagos zürichi Ramada Hotel állította ki összesen 4425 svájci frank értékben (1,5 millió forint).

Az nem derült ki a rendőrségi iratokból, hogy hány éjszakát fizettek is ki, de az elegáns, főleg üzleti útra érkezőknek ajánlott szállodában most 40 ezer forintért is lehet szobát foglalni.

A vád szerint P. Mária 780 millió forintos csalást követett el a több milliárd eurós hagyatékáról szóló meséjével, amivel magát Kósát is befűzhette.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?