Belföld, Hírek

Rusvai Miklós: A pálinka tényleg fertőtlenít!

Rusvai Miklós virológus szerint nem lesz baj a teraszok nyitásából, de majd két hét múlva lehet látni az eredményét. A népszerű szakember a Borsnak arról is beszélt, hogy bizony van jó hatása a pálinkának a fertőzés ellen.

 

 




 

Nagyon jó, hogy már kinyitottak a teraszok, az emberekre ráfér, hogy újra szabadabbak lehessenek – véli Rusvai Miklós. A virológus szerint bár tömegek voltak a teraszos szórakozóhelyeken, éttermekben, de ebből nem lesz baj.

MÉG MINDIG FONTOS A VÉDEKEZÉS

A szakember szerint azonban még mindig fontos a védekezés, és arra is van ötlete, mit kellene tennie a vendéglátóhelyeknek.

Rusvai Miklós szerint a pálinka tényleg fertőtlenít © TV2

 

NAGYON NEHÉZ VOLT MINDENKINEK TAVALY MÁRCIUS ÓTA, SZÜKSÉG VAN A KIKAPCSOLÓDÁSRA

– mondta Rusvai Miklós.

– Az, hogy kinyitottak a teraszok, jó ötlet volt. Nem hiszem, hogy emiatt súlyosabb lesz a helyzet, de majd később látjuk csak mit okozott. Viszont az jó lenne, ha a vendéglátósok megoldanák, legyen külön rész az oltottaknak, védetteknek, és a nem védetteknek. Mint korábban elkülönítették a dohányosokat és a nem dohányzókat. Ha pedig egy társaságon belül vannak oltottak, nem oltottak, figyeljenek a távolságtartásra. Mert attól, hogy szabadabbak vagyunk, még mindig vigyáznunk kell egymásra. És aki még nem tette, az oltassa be magát, hogy teljes nyitás lehessen!

AZ ALKOHOL BIZONY FERTŐTLENÍT

A szakembertől azt is megkérdeztük, tévhit-e, hogy az alkohol fertőtlenít.

– Ez nem tévhit, ez az igazság – jelentette ki a virológus.

A PÁLINKA TÉNYLEG FERTŐTLENÍT! HA AZZAL MOSUNK KEZET, VAGY HA AZZAL GARGALIZÁLUNK, MEGÖLI A VÍRUST. DE ONNANTÓL MÁR, HOGY A GYOMORBA JUT, MÁR NEM VÉD MEG!

 

 

 

 

 

forrás: borsonline.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?