Belföld, Hírek

4 millió beoltott felett éjféltől él a kijárási tilalom, 11-ig kocsmában is ülhetünk védettségi igazolvánnyal

Gulyás Gergely a kormányinfón arról is beszélt, hogy a 18 év alattiaknak nem kell védettségi igazolvány a megnyíló intézmények látogatásához.

 

 




 

A szerdai kormányülésen döntöttek a járványügyi lazítások további menetéről – jelentette be a csütörtöki kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Megnyugtató, hogy Magyarországon kiemelkedő az oltások sebessége – mondta. Csökken a megbetegedések és a halálos áldozatok száma, ezért továbbra is mindenkit az oltásra buzdítanak.

Mint mondta, péntekre meglehet a 4 millió beoltott, ami a következőket jelenti:

– kijárási tilalom kezdete éjfélre módosul

– az üzletekben este 11 óráig lehet vásárolni

– védettségi igazolvánnyal éttermekbe, szállodákba járhatunk, szintén 11 óráig, vendéglátóhelyek zárt tereiben is tartózkodhatunk

– állatkerteket, vadasparkokat, könyvtárakat is lehet látogatni védettségi igazolvánnyal

– kiskorúaknak nem kell védettségi igazolvány, felnőtt kísérettel járhatnak az eseményekre

– a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a velük tartózkodó kiskorúak az eseményeket a védettek arcmaszk viselése nélkül is látogathatják.

Magyarországon azért haladunk gyorsabban a nyitásban, mert magas az oltottak száma, de fontos, hogy mindenki tartsa be a szabályokat. Az oltások rendelkezésre állnak, minden regisztrált jó eséllyel egy héten belül megkapja az oltást, és hamar megkaphatjuk a védettségi igazolványt is.

A kormány vakcinatáblázata egyértelműen megmutatja, hogy minden magyarországi oltás biztonságos – tette hozzá Gulyás Gergely.

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?