Belföld, Hírek

Indul a szombat este a belvárosban a terasznyitás napján, tömegek ünneplik a szabadságot: mutatjuk, mi történik Budapest utcáin – Fotók, videók

Ünnepelnek ma a magyar emberek, hiszen végre megtettük az első lépést a régi életünk visszaszerzésére.

 

 

 




 

Már napközben is egyértelműen látszott, hogy sokan alig várták a terasznyitás első napját: galériánkban megmutattuk, hogy a tavaszi jó idő egyből az utcára csalogatta a budapestieket szombaton, akik közül többen – családosok, fiatalok és idősek is egyaránt – úgy döntöttek, hogy élnek a lehetőséggel és kiülnek egy vendéglátósegységbe elfogyasztani egy finom ételt vagy italt. Még Orbán Viktor is megmutatta, hogy bizony ő is betért valahova meginni egy pohár sört.

Mindeközben már az este is elérkezett, rengeteg fiatal zúdult a Deák térre, hiszen este fél tízig még élvezhetik a közös italozást a teraszokon. A helyszínen készített képekből látszik, hogy a bulizók nagy része betartja az előírt óvintézkedéseket és maszkot visel, néhányan vannak csak olyanok, akik ennek nem tesznek eleget.

Mutatjuk élőben a belvárost, egyenesen az Akvárium Klub mellől:

FB Video

\n"},"platform":{"code":"pulsembed"},"alignment":"center"}” data-run-module-isrun=”1″>

Kicsit ilyen szilveszter hangulat van fényes nappal itt az Erzsébet téren (…) de láthatóan eléggé betartják a fiatalok azt a szabályt, hogy maszkban vannak” – nyilatkozta a Blikk riporterének Lowenbein Norbert fesztiválszervező a helyszínről, majd hozzátette: néhány hete még borúlátó volt, azonban már úgy látja, bizakodhatunk a nyitásban a koncertek és rendezvények tekintetében is.

Nem gondoltam volna, hogy hihetünk még idén nyáron fesztiválban, de egyeztetve szintén rengeteg szervezőtárssal (…) mindenki úgy van vele, hogy bármikor készen állnak a nyitásra sok fesztivál esetében” – mondta. Lowenbein azonban mindezt a Sziget fesztivál kapcsán már nem érzi esélyesnek, hiszen – mint mondja – az „egyik legnagyobb magyarországi attrakció, rengeteg külföldi vendég érkezik„, de a Balatonra tervezett fesztiválok esetében igyekeznek mindent megtenni.

Galéria

1 / 4 Elözönlötték az emberek a Deák teret /Fotó: Pozsonyi Zita

2 / 4 Egyik napról a másikra nyerte vissza valódi arcát Budapest: mintha sosem vált volna szellemvárossá a korlátozások miatt /Fotó: Pozsonyi Zita

 

 

 

 

 

3 / 4 Buliznak a fiatalok, hiszen végre megtehetik /Fotó: Pozsonyi Zita

4 / 4 Sokan várták már, hogy a barátaikkal megihassank egy finom italt /Fotó: Pozsonyi Zita

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?