Belföld, Hírek

„Akik nem oltatták be magukat, azoknak már nem lesz normális életük?” – kiakadtak Orbán Viktor bejelentésén a kommentelők

Sokan diszkriminációt emlegetnek, amiért csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkoznak a legújabb enyhítések.

 

 

 

 


Mint arról beszámoltunk, jövő héttől értelmet nyer a védettségi igazolvány, 4 millió beoltottnál ugyanis azok számára jön el a lazítások újabb köre, akik már rendelkeznek az igazolvánnyal. Ezt Orbán Viktor jelentette be péntek reggel a Kossuth Rádióban.

A miniszterelnök elmondta, hogy ekkor megnyílnak a színházak, a tánc-és zeneművészeti események, a mozik, az edzőtermek, fitnesztermek, az uszodák, a jégpályák, a játszóházak, az állatkertek, a vadasparkok, a kalandparkok, a vidámparkok, a könyvtárak, a sportesemények, illetve kinyithatnak a szállodák és a vendéglátóhelyek belső helyiségei.

A bejelentésről a kormányfő Facebook-oldalán is közzétettek egy rövid bejátszást, ami alá rengeteg komment érkezett. Ezek jelentős része pedig nem éppen lelkesedik a döntésért: diszkriminációt emlegetnek, amiért csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőkre vonatkoznak a rendelkezések.

Igaz, ilyen kártyát az is kap, aki átesett a betegségen, a legtöbben mégis azt kifogásolják, hogy miért kivételeznek pozitívan a beoltottakkal, miközben korábban azt állították, senkit nem érhet hátrány amiatt, ha nem kéri a vakcinát.

 

Válogatás a hozzászólásokból:

  • Az oltás nem kötelező, mégis bele akarják kényszeríteni az embereket. S az emberek vonulnak mint a birkák. Egyik oltás sem ad védettséget, akkor miért is kell? Milyen jogon korlátozza azokat, akik nem oltatják be magukat? Szégyen ami itt folyik, s egyben felháborító.
  • Gratulálok ehhez az okos döntéshez! Ezt mind egyedül találta ki vagy kellett hozzá segítség?
  • Ebből gond lesz! Aki nincs beoltva, elveszik a szabadságát!
  • Ezt mégis hogy meri????? Megzsarolja a családokat….majd akkor vihetem a gyerekem egy kinti Állatkertbe ha beoltatjuk magunkat???Aki nem annak semmi sem jár se strandra se sehova nem vihetem el a gyermekem…..mégis ehhez hogy van joga,?????????? Undoritó
  • Nem felejtjük el ezeket az intézkedéseket!! Lesz még szavazás!!
  • És akik nem oltatták be magukat, azoknak már nem lesz normális életük? Már soha mást nem fogunk csinálni, csak a 4 fal között ülni? Mindig csak a kivételezés.. Soha sem lehet semmi egyenlő.
  • Na és aki nem oltat!? Az nem megy sehova!? Én beoltatom magam, de vannak akik nem, és az döntéseiket is tiszteletben kell tartani, nekik is szükségük van a szabadságra!
  • „Senkit sem érhet hátrányos megkülönböztetés, ha a lehetséges egészségügyi kockázatok miatt nem oltatja be magát, vagy egyszerűen nem akar oltást.” Hát ezek szerint megint hazudtál!!
  • Tisztelt alkotmány jogászok, ügyvédek! Munkára fel!

 

 

 

 

forrás: szeretlekmagyarorszag.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?