Belföld, Hírek

A Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint a nagy tönkremenési hullám még hátravan

A következő pár hónapban dől el, lesz-e elég forgalma a vendéglátóhelyeknek, mondta Kovács Lászlót, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnökét a Blikknek.

 

 

 

 


Mint fogalmazott,

szerintem a nagy tönkremenési hullám még hátravan. Az elején frenetikus lesz a forgalom. Bár a pontos időpontját még nem tudjuk, de az első nyitott napra már most tele vannak foglalással a kollégák.

Elmondása szerint az újranyitást az újranyitást raktárfeltöltés, italok szavatosságának az ellenőrzése, leselejtezés előzi meg. Egy kisebb üzletnél 1,5-2 millió forintba kerül, a nagyobbaknál akár 10 millióba is.

Ami a munkaerőt illeti, Kovács úgy látja, most vadászni kell a szakemberekre.

A terasznyitást meg lehet oldani csökkentett kapacitással, kérdés, hogy mi történik, ha már be is ülhetnek a vendégek. Biztos vagyok benne, hogy nehéz lesz jó munkaerőt találni, mert amíg nem volt mit csinálni, sokan máshol találták meg a számításaikat. A meglévő dolgozók egy részét ráadásul elcsábíthatják a balatoni szezon kezdete előtt

– fogalmazott.

Felhívta rá a figyelmet, az embereknek hatalmas felelőssége van abban, hogy az oltási kedv ne torpanjon meg, ugyanis ha ez megtörténik, nem valósulhat meg a teljes nyitás, és akkor egy teljes ágazat mehet csődbe.

A vendéglátásban dolgozókat szintén ösztönözni kell az oltásra: aki ebben a szakmában akar dolgozni, oltakozzon

– mondta.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?