Belföld, Hírek

Még mindig várat magára a tavasz: az egész országra riasztást adtak ki zivatarveszély miatt, de a többi napra sincsenek jó híreink

Zivatarveszély miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Késő délelőttől kora estig többfelé valószínű zápor, zivatar. A zivatarokat lokálisan jelentős mennyiségű – akár 10-20 milliméternyi – csapadék, szélerősödés és jégeső kísérheti.

 

 

 


Az előrejelzés szerint kedden hajnalban 1-6 fok lesz. Napközben 13-17 fokig melegszik a levegő. Kedd estére megszűnik a csapadék.

Elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat /Fotó: met.hu

Szerdán a fátyol- és gomolyfelhők mellett hosszabb-rövidebb napsütésre mindenütt számítani lehet. Elszórtan előfordulhat zápor, zivatar. A délnyugati, déli szelet sokfelé élénk, helyenként erős lökések kísérik. Zivatarok környezetében is lehetnek erős vagy viharos széllökések. A hőmérséklet hajnalban 0-6, délután 14-19 fok között alakul.

A záporok mellett  zivatarok alakulhatnak ki, néhol jégeső is várható./Fotó: met.hu

 

 

 

 

Csütörtök reggel, délelőtt az ország nagy részén még vékonyabb, szakadozott felhőzet várható. Napközben egy hidegfront vastagabb, összefüggő felhőzete vonul északnyugat felől délkeleti irányba. Estétől főleg az északnyugati megyékben már vékonyodhat a felhőzet. Sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A minimum-hőmérséklet általában 1-7, a maximum többnyire 13-19 fok között valószínű, északnyugaton lesz a hűvösebb idő, ráadásul ott már a déli óráktól hűlni kezd a levegő.

Csütörtökön zivatar alakulhat ki az összes megyében. /Fotó: met.hu

Pénteken felhőátvonulásokra, erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, emellett hosszabb-rövidebb napos időszakok is lesznek. Helyenként előfordulhat záporeső. Az északnyugati, nyugati szél nagyobb területen megerősödik, helyenként viharossá fokozódhat. A hajnali órákban -2 +6, délután 9-15 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Helyenként előfordulhat záporeső /fotó: met.hu

Szombaton gomolyfelhős időre van kilátás hosszabb-rövidebb napsütéssel, csak néhol alakulhat ki zápor. Az északnyugati, nyugati szelet élénk, néhol erős lökések kísérhetik. Hajnalban -4, +4, délután általában 10-15 fok valószínű.

Szombaton néhol zápor is kialakulhat /Fotó: met.hu

Vasárnap változóan felhős időre számíthatunk hosszabb-rövidebb napsütéssel. Helyenként előfordulhat záporeső, nagyobb eséllyel a keleti, északkeleti országrészben. A nyugati, északnyugati szelet sokfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. Hajnalban -3 és +4, délután 10-17 fok közötti hőmérsékletet mérhetünk. Északkeleten lesz a hűvösebb, délnyugaton az enyhébb idő.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?