Belföld, Hírek

Újranyitás – Gulyás Gergely bejelenti a kormány döntéseit

Gulyás Gergely szokás szerint a Kormányinfón ismerteti az aktuális kormánydöntéseket.

 

 

 

 


A legfontosabb bejelentéseket Orbán Viktor már szerda délután megtette: az újraindítás következő lépcsőfokaként ha a beoltottak száma eléri 3,5 milliót, kinyithatnak a teraszok, illetve hétfőtől az óvodák és az általános iskolák alsó tagozatai kinyitnak, a felső tagozatos általános iskolásoknak május 10-ig marad az online oktatás.

Itt nézheti videón a Kormányinfót:

A Kormányinfón elhangzott:

A járványhelyzetben továbbra is rendkívüli nehézségekkel szembesül az ország, azok a kik a mindennapokban azért dolgoznak, hogy az egészségügyi ellátás működőképes, az oltás folyamatos legyen – kezdte Gulyás a tájékoztatóját, elsőként megköszönve minden ebben résztvevő munkáját.

Elmondta, hogy a beoltottak száma tegnap meghaladta a 3 millió 90 ezret, ami az uniós átlag kétszerese arányaiban nézve. A legnehezebb feladat a vakcinaszerzés. A Brüsszel által megrendelt vakcinák közül a Janssen-oltóanyag sem érkezik, a következő hetekben az uniós forrásból fél millió vakcinát kell pótolni, ezért a kormány mindenkivel tárgyalást folytat, akitől vakcinát lehet venni – mondta el.

Ismertette, hogy több mint 2 millió 216 ezer magyar regisztrált már az oltásra, rajtuk kívül oltották az egészségügyi dolgozókat, a fegyveres erőket, akik a védekezésben dolgoznak. Ezzel már 4,5 millióan kaptak oltást vagy várnak jelenleg oltásra. Az utóbbi napokban napi 50-150 ezerrel nőtt a regisztrációk száma. A cél azonban a 8 millió elérése lenne, ennyi 18 évnél idősebb van jelenleg Magyarországon.

A beoltottak mintegy egy százaléka betegszik meg, de az oltás náluk is hatékony volt, csekélyebbek a kockázatok. Az oltóanyagok között nincs érdemi különbség a hatékonyságban – mondta el. A kormány kampányt indít az oltásra való ösztönzés miatt. A videók mellett óriásplakátokon láthatjuk majd az ismert embereket, akik az oltakozás fontosságára hívják fel a figyelmet.

„Az oltás életet ment” – ez lesz a kampány szlogenje.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?