Belföld, Hírek

Fallal körülvett kínai kampusz épül Budapesten, ahol Marxot tanítanak? – Karácsony Gergely ellenáll: bemutatta álmát, a Diákvárost – fotók

Fallal körülvett kínai egyetem, ahol Marxot tanítanak? Karácsony Gergely szerint ilyen lenne a kínai Fudan egyetem budapesti campusa, amit a Kvassay-híd mellett építenének fel. A főpolgármester most bemutatta, ő mit szeretne ott látni ehelyett.

 

 

 

 


Karácsony Gergely ezt írta a Facebookon:

„Bemutatom a Budapesti Diákvárost. Mi ilyen tervek megvalósulását szeretnénk ott, ahol a kormány kínai hitelből, a magyar adófizetők kárára és a kínai vállalatok hasznára, a kínai befolyásszerzés szolgálatára kínai elit kampuszt akar. Mi több mint tízezer magyar diáknak biztosítanánk olcsó lakhatást, a kormány a magyar adófizetőkkel fizettetné meg a kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati terjeszkedés árát.

A világhírű norvég építész iroda, a Snohetta elkészítette a terveket, milyen is lehet a Budapesti Diákváros a Ferencvárosban. Sok zöld, kapcsolat a vízzel, funkcionális épületek, modern környezet. Itt tölthetné egyszerre több mint 10 ezer magyar fiatal a diákéveit. Mi erről kötöttünk megállapodást a kormánnyal a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsában, erről hozott egyhangú határozatot a Fővárosi Közgyűlés.

A kormány azonban suttyomban megszegi a megállapodást, meghazudtolja magát a miniszterelnök, aki azt mondta: amit a Fővárosi Közgyűlés nem akar, az nem lesz Budapesten. Hát, mi nem akarjuk, hogy 500 milliárddal adósítsák el a magyar adófizetőket Kínának. Nem akarjuk, hogy a magyar fiatalok Diákvárosa helyett fallal körülvett kínai elit kampusz épüljön. Nem akarjuk, hogy kínai vállalatok építsenek kínai hitelből betonmonstrumokat oda, ahol magyar diákok is lakhatnának. Nem akarjuk, hogy az az egyetem, ahol a marxizmus oktatása kötelező, ahol a gondolatszabadság helyett a Kínai Kommunista Párt utasításait kell követni elfoglalja a Diákváros helyét. Nem akarunk és nem fogunk asszisztálni ahhoz, hogy a kormány a magyar adófizetők kárára szolgálja ki a kínai politikai, gazdasági és titkosszolgálati befolyás növelését Európában. Amit a kínai egyetemre akarnak költeni, költsék a magyar felsőoktatás fejlesztésére.

Ragaszkodunk a Diákvároshoz és minden erőnkkel meg fogjuk akadályozni a kormány újabb esztelen beruházást.

Jámbor András ferencvárosi képviselőjelölt már petíciót indított az ügyben, itt tudsz te is véleményt nyilvánítani: t.ly/BXdK

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?