Belföld, Hírek

A nyitás első napján megszólal az operatív törzs – itt vannak a bejelentések

Április 7-e, az újranyitás első napja van. Tegnap Orbán Viktor bejelentette, hogy elértük a 2,5 millió beoltottat hazánkban, ezért mátol életbe léphetnek bizonyos lazítások: hosszabbodik az üzletek nyitvatartása, a kijárási tilalom időszaka rövidül, nyitnak a szolgáltatók, a boltokba négyzetmétertől függően lehet bemenni.

 

 

 

 


Az első lazítások nem azt jelentik, hogy a járványügyi védekezés, a szabályok betartása kevésbé fontos innentől, a járvány harmadik hulláma továbbra is tombol. Müller Cecília már tegnap figyelmeztetett, hogy a hétfői „mérsékelt járványadatokat” óvatosan kell kezelni. Ez sajnos be is jött, mert a tegnap 311 beteg hunyt el a koronavírus szövődményei miatt, igaz az új fertőzöttek száma csökkent, de a halálozási adat nagyon drámai.

Mi jön most, mire figyelmeztet az operatív törzs a nyitás első napján? A tájékoztatót frissülő cikkünkben követheti!

Itt nézheti videón a tájékoztatót:

 

Az operatív törzs tájékoztatóján elhangzott:

Elsőként György István az oltási munkacsoport vezetője tájékoztatott az oltási program állásáról. Elmondta, hogy kedden két fontos mérföldkőhöz érkeztünk:

  • átléptük a 2,5 millió beoltottat, a 25 százalékos átoltottsági szintet
  • a reggeli adatok szerint 1 millió felett van azok száma, akik már a második oltást is megkapták, ez a lakosság 10 százaléka

Az idősek mellett a napokban a pedagógusok oltása is folyik, több mint 100 ezer pedagógus kapta meg eddig az oltást és tegnap újabb 100 ezer iskolai, óvodai, bölcsödei dolgozó kapott behívót sms-ben a soron kívüli oltásra. György velük kapcsolatban elmondta, hogy a múlt héten beoltott tanárok egy részének a második oltása az érettségi időszakára esik (hétköznapra), ezért úgy döntöttek, hogy az ő második oltásukat ia hétvégére próbálják szervezni.

A pedagógusok soron kívüli oltásának második üteme csütörtökön kezdődik és vasárnapig tart, Pfizer-vakcinát fognak kapni – mondta el.

A Magyar Honvédség buszai is folyamatosan dolgoztak, több mint 20 kis településbe jutottak el. Most kis szünet jön ebben, mert a katonák második körös oltása következik, ha ezzel végeztek utána visszatérnek a falvakba az oltóbuszok

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?