Belföld, Hírek

Pár hét leforgása alatt mindkét szülőjét elvesztette a covid miatt a szolnoki középiskola tanulója és testvére – Az intézmény igazgatója kér segítséget nekik

Felfoghatatlan családi tragédiát okozott a járvány: két héten belül elveszítette mindkét szülőjét egy besenyszögi testvérpár.

 

 

 

 


A Blikk is beszámolt arról, hogy Besenyszögön a koronavírus miatt maradt árván egy testvérpár. A nyolcadikos és kilencedikes kislányok szülei 2 héten belül mentek el: előbb a 48 éves apa betegedett meg, aztán a 41 éves felesége. Mindketten kórházba kerültek, de nem tudták megmenteni őket.

A szolnoki Verseghy Ferenc Gimnázium igazgatója, Pogány Gyula is megosztotta a szörnyű hírt a Facebookon. Az intézmény vezetője egy segítségkérő posztban számolt be arról, hogy az iskola egyik tanulója és testvére pár hét leforgása alatt veszítette el a járvány miatt mindkét szülőjét. Most a nyugdíjas nagyszüleikhez kerültek, akik a hivatalos gyámjai lesznek a gyerekeknek.

„A leírhatatlan veszteség, a fájdalom csak nagyon lassan tud majd enyhülni, de emellett a hétköznapok nehézségeivel meg kell birkózniuk” – írja az igazgató a posztban, ahol egyébként megadott egy számlaszámot is, melyet külön arra a célra hoztak létre, hogy bárki tudja támogatni az árván maradt gyerekeket.

Sajnos, a testvérpár esete nem egyedi. Mint ahogyan azt korábban a Blikk is megírta, a koronavírus miatt hunyt el a fiatal vízilabdázó, Seeler Botond édesapja, aki 14 éves húgával együtt most magára maradt. A tragédiáról az UVSE számolt be a Facebook-oldalán, most pedig igyekeznek minden segítséget megadni az árván maradt gyerekeknek: közösségi oldalukon kérnek mindenkit arra, hogy támogassák őket.

Tombol a járvány, szinte megállíthatatlannak tűnik, ez a napi járványügyi adatokból is tökéletesen látszik. A kórházak országszerte tömve vannak covid-betegekkel, az elhunytak száma pedig egyre csak emelkedik; az elmúlt 24 órában 267 honfitársunkat vesztettük el. Nem hiába kérik minden egyes nap a virológusok és a járványügyi szakemberek, hogy most különösen fontos, hogy betartsuk a szabályokat; a húsvéttal kapcsolatban pedig még azt is kiemelték, hogy idén mondjunk le a rokonlátogatásról. Ám hiába a többszöri figyelmeztetés, sokan mintha meg sem hallanák: az ünnepek előtt tömegek lepték el a balatoni városokat, Budapestről tömött sorokban tódultak a vízpart irányába az emberek.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?