Belföld, Hírek

Az MTI fotósa magyar kórházak covid osztályára mehetett be: ő ilyennek látta mi történik ott – fotók

Az MTI fotósa, Balázs Attila a nyíregyházi Jósa András Oktatókórházba, illetve a fehérgyarmati kórházba látogatott el, ahol a covid-betegek fogadására kialakított intenzív osztályokon készített fotókat.

 

 

 


Tombol a járvány Magyarországon, napról napra tovább növekszik a fertőzöttek és az elhunytak száma – az elmúlt 24 órában 8637 új beteget regisztráltak, és 242-en elhunytak. Mindeközben a kórházaink is tömve vannak, a koronavirus.gov.hu tájékoztatása szerint jelenleg 11 383 honfitársunkat ápolnak kórházban, közülük 1437-en vannak lélegeztetőgépen.

A helyzet súlyos, azonban javában zajlik az oltakozás is. Orbán Viktor Nagyszombaton bejelentette, hogy a húsvéti ünnepeken sem állt le a munka, így aki ezekre a napokra kapott behívót, mindenképpen menjen el és vegye fel az oltást. Arról, hogy kiket és milyen vakcinával oltanak a hétvégén, itt írtunk bővebben.

A kormányfő abban bízik, hogy húsvét után pár nappal meghaladjuk a 2,5 milliós oltottsági számot, és április 13-án – amikor elérjük a 3 milliót – megtehetjük az első lépéseket afféle, hogy visszatérjünk a régi életünkhöz. Addig azonban fokozottan vigyáznunk kell, be kell tartanunk a szabályokat és fontos, hogy kitartóak maradjunk.

Ha viszont valaki úgy érzi, nincs elég türelme és motivációja mindehhez, vessen egy pillantást az MTI fotósának képeire:



Galéria:

1 / 9 Fiatal nő gyermekeiről készült fényképeket mutat telefonján az intenzív osztályon ápolt édesanyjának Nyíregyházán / Fotó: MTI Balázs Attila

kép 1 / 9

1 / 9 Fiatal nő gyermekeiről készült fényképeket mutat telefonján az intenzív osztályon ápolt édesanyjának Nyíregyházán / Fotó: MTI Balázs Attila

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?