Belföld, Hírek

Nem biztos benne, hogy április 19-én lehet nyitni – Ezt mondta Pusztai Erzsébet infektológus a járványhelyzetről

Pusztai Erzsébet infektológus szerint Magyarországon nagy sebességgel terjed a vírus, úgy véli, most nem az a kérdés, hány embert oltottak be, hanem az, hogy hogyan csökken a fertőzöttek száma.

 

 

 

 


Pusztai kijelentette, április 8-ig biztosan maradnak a korlátozó intézkedések, igazi enyhítésre szerinte azonban ezután sem lehet számítani, csak ésszerűsítésre. – Az igazi nyitás az lesz, hogy mennyire engedik a tömegeket megjelenni bizonyos helyeken, ezen a szinten viszont még nem tartunk – mondta az ATV Startban, majd hozzátette: szerinte az iskolanyitás sem látható, nem biztos benne, hogy április 19-én nyitni lehet.

– Ha elég megfigyelési időnk lesz, fogjuk látni, melyik vakcina a leghatékonyabb, melyik véd leghosszabb ideig, illetve a legtöbb variánssal szemben. A Pfizer esetében az első oltás után 2-3 hét után ki tud alakulni 80 százalékban a védettség. Kérdés, hogy az újabban mutálódó vírusokra milyen arányban nyújtanak védelmet – magyarázta az infektológus. Szerinte a vírus közöttünk is marad, de a betegség majd megszelídül az oltás és a jó kezelések következtében.

Az ATV Start részletét itt nézheti vissza:

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?