Belföld, Hírek

Müller Cecília kimondta: életveszélyes, amit a bulizó fiatalok műveltek a hétvégén

Félelmetes tömegjelenetek játszódtak le a fővárosi közterületeken, parkokban a hét végén, mintha a hosszú tél utáni szép idő mindenkinek elvette volna az eszét. Müller Cecília elmondta véleményét, egyszerűen ennyivel kommentálta: életveszélyes.

 

 

 

 


Mint beszámoltunk róla, nem gátolta meg a tömeget a hétvégén a járványügyi szakemberek felhívása sem, önfeledt csoportok verődtek össze például a Margitszigeten is, de ezrek kirándultak a budai hegyekben, a városligeti játszótéren fürtökben lógtak a gyerekek. Pedig mindenhonnan az a fontos üzenet érkezik: most mindennél fontosabb, hogy betartsuk a szabályokat azért, hogy ne fertőződjünk meg. A kórházak tele vannak, az egészségügyi ellátórendszer a végét járja.

Müller Cecília a mai operatív törzs tájékoztatóján ismét arra hívta fel a figyelmet, hogy az egyéni felelősség óriási, a szabályok betartása rendkívül fontos.

„Az elhunytak között minden áldott nap vannak fiatalok. Láthatjuk, hogy az idősebb korosztályban csökken a megbetegedések aránya, hiszen őket nagyrészt beoltották már, tehát ők valószínűleg nem fertőződnek meg, vagy ha mégis megtörténik, akkor enyhébben zajlik náluk a betegség. Így most kifejezetten az időseket kérem, hogy vigyázzanak a fiatalokra.” – kérte az időseket megszólítva a tisztifőorvos.

Ezután azzal folytatta, hogy azért vigyázzanak a fiatalok egymásra is!

„Az elmúlt napokban lehetett látni olyan képeket, ahol egyértelműen nem egy háztartásba tartozó személyek összeverődtek, maszk nélkül csoportosultak, ez jelen pillanatban életveszélyes” – utalt Müller az általunk is bemutatott bulizó csoportokra.

Azt kérte, maradjunk húsvétkor is szűk családi körben, a nagy családok, különböző háztartások most ne jöjjenek össze:

„Félelmetes, de ugyanazt mondom, mint amit egy éve, csak akkor teljesen bezárkóztunk. Most lehetőség van arra, hogy a szabadba kimenjünk, de semmi esetre ne zsúfolt helyeken tegyük ezt. Figyeljünk oda egymásra!” – mondta

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?