Érdekes

Gondoltad volna, hogy a világ legnépszerűbb látványosságai alatt meglepő titkok rejtőznek?

Eszedbe jutott már valaha egy külföldön tett utazás során, hogy vajon milyen érdekességek lapulhatnak a világhírű látványosságok alatt, illetve azok közvetlen közelében? Tomas Sentpetery, egy londoni fényképész most megmutatja, hogy milyen meglepő dolgok is rejtőznek a “turistamágnesként” működő világhírű látványosságok alatt.

 

 

 

Franciaország: az Eiffel-torony a párizsi katakombák fölött helyezkedik el.

Az Eiffel-torony a szerelmespárok mekkája, ha azonban vetünk egy pillantást a néhány méterrel alatta húzódó alagútrendszerre, már mindjárt nem olyan romantikus úti cél. A párizsi katakombákban több mint 6 millió embert temettek el, és azért építették ezeket, hogy a város zsúfolt temetőit felszabadítsák.

Anglia: A Big Ben egy elhagyott Aldwych-metróállomás fölött helyezkedik el.

Az állomást 1907-ben nyitották meg, a 40-es években pedig bombákat tároltak itt. Sosem volt túl nagy szerepe a londoni közlekedésben, ezért 1994. szeptember 30-án végleg bezárták, mivel az állomás felvonóinak cseréje túlságosan költséges lett volna az innen beáramló bevételhez képest. Azóta különböző szervek (pl. rendőrség, tűzoltók) kiképzéséhez használják.

Olaszország: A Bourbon-alagút Nápoly alatt fekszik.

Az alagút eredetileg a Nápolyi királyi palota menekülő útvonala lett volna, de sosem fejeződött be teljesen az építése. A II. világháború idején háborús óvóhelyként használták.

Lengyelország: A Wieliczkai sóbányák Krakkóhoz közel helyezkednek el.

A wieliczkai sóbányák Lengyelország legrégebbi sóbányái, a Bochnia sóbányával együtt a krakkói sóvidék része, a 13. századtól 1772-ig a krakkói sóbányászat részét alkotta. A bánya, mely a világ legrégebbi kősó bányái közé tartozik, Wieliczka, egy Krakkó melletti kisváros alatt van.

Anglia: a St. Pancras Renaissance Hotel a londoni posta elhagyatott vasúti alagútja fölött fekszik.

A londoni posta vasúti útvonalát 1927 és 2003 között használták, majd végleg bezárták, mivel túl drága (napi 1,2 millió font) volt a fenntartási költsége.

Spanyolország: a helyiek otthonokat alakítottak ki a Guadix mellett található Barrio de Cuevas barlangrendszerben.

A dél-spanyolországi Guadix-ban található Barrio de Cuevas Európa legnagyobb barlangkomplexuma. Körülbelül 2000 földalatti lakás található itt, amelyekben a helyiek már több száz éve troglodit életmódot (barlanglakó) folytatnak.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?