Érdekes, Igaz történetek

10 erős ember, akinek a története bebizonyítja, hogy a korlátok csak a fejünkben léteznek

Például a világ egyetlen embere, aki két protézissel mászta meg az Everestet. És a többiek teljesítménye sem kevésbé lenyűgöző. Sok ember sajnálja azokat, akik egészségügyi problémákkal élnek. De a Bight Side listáján szereplők nem csak teljes éltet tudnak élni, hanem a legtöbb embernél sokkal boldogabban, és céltudatosabban élik mindennapjaikat. Ennek a 10 hihetetlen embernek története bizonyítja, hogy a nincs a Világon lehetetlen.

 

 

 

1. Turia Pitt

Az ausztrál modell, Turia Pitt egész arca heges maradt egy tűz során, amiben a teste 64 százaléka megégett. Az akkor 24 éves lány fél évet töltött kórházban, és megannyi műtéten is átesett. Jobb kezén az összes ujját elvesztette, bal kezén 3 ujja maradt. Mindezek ellenére boldog életet él: csodálatos fotókon szerepel, sportol, szörfözik, biciklizik, könyvet ír, tanácsadóként dolgozik, és első gyermekével várandós.

2. Nando Parrando

A férfi túlélt egy repülőgép szerencsétlenséget és 72 napot várt arra, hogy valaki a megmentse. A túlélőknek olvadt havat kellett inniuk és egymás mellé bújva aludtak, hogy ne fagyjanak halálra. Kevés ételük volt, ezért mindent megettek, amit a téli erdőben találtak. 60 nappal a szerencsétlenség után, Nando és két társa úgy döntöttek, hogy a jégen elindulnak segítséget keresni. Nando csaknem az egész családját elvesztette a katasztrófában és 40 kilót fogyott a két hónap alatt. Jelenleg motivációs beszédeket tart, és segíti az embereket, hogy elérjék a céljaikat az életben.

3. Jessica Cox

Cox a világ első kezek nélkül élő pilótája. A lány 1983-ban egy születési rendellenesség következtében karok nélkül jött a világra. A szülei mindent megtettek azért, hogy normális életét éljen, Jessica megtanult egyedül étkezni, felöltözni, emellett rendes iskolákba járt, ahol az írást is elsajátította. Egészen kiskora óta félt a repüléstől, annyira, hogy még a hintákra sem mert felülni. De eldöntötte, hogy leküzdi a félelmét. 2008-ban szerezte meg pilótaengedélyét, és Guiness Világrekord kitüntetést kapott az elképesztő teljesítményéért.



4. Tanni Grey-Thompson

Tanni világhírű kerekeszékes versenyző. A nő nyitott gerinccel jött a világra és egész életében kerekesszéket használt, de ez sem gátolta abban, hogy a világ egyik legsikeresebb sportolójává váljon.

Dame Tanni Grey-Thompson in Manchester 2005

5. Sean Swarner

Swarner leküzdötte a rákot, és megmászta a 7 kontinens 7 legmagasabb pontját. Ő az egyetlen ember a világon, aki túlélte a Hodgkin-kórt és az Askin tumort is. 13 éves korában diagnosztizálták a megbetegedéssel, amikor orvosai csupán 3 hónapot adtak neki. Túlélte első rákos megbetegedését, majd később egy újabb golflabda méretű Askin-tumort találtak a jobb tüdejében. Az operációja után csak 2 hetet jósoltak neki orvosai, de Sean túlélte másodszorra is. 2002-ben megmászta a Mount Everestet, ezzel ő lett az első rák túlélő, aki feljutott a világ legmagasabb pontjára.

6. Jillian Mercado

A kerekesszékes lány világhírű modellé vált, és bebizonyította, hogy nem kell minden szabálynak megfelelni ahhoz, hogy valaki sikeres legyen a divatvilágban. Jilliannél gyermekkorában diagnosztizáltak izomsorvadást, ami miatt tolószékbe kényszerült, de ez nem tántorította el attól, hogy elérje céljait.

7. Esther Vergeer

A kerekesszékes teniszező 71 címet zsebelt be karrierje során. Esther egy gyerekkori műtétje után került kerekesszékbe, de a rehabilitációja alatt elkezdett sportolni: kosarazni, röplabdázni és teniszezni is megtanult. A tenisznél maradt, és 42-szeres Grand Slam győztessé vált.

 

 

 

 

8. Micheal J. Fox

A színész Parkinson-kórral él együtt, amelyet 30 éves korában diagnosztizáltak nála. Ezek után alkohol problémái voltak, de sikerült leküzdenie függőségét, és a Parkinson-kór kutatásának támogatására fordította energiáit. Erőlködéseinek köszönhetően, 350 millió dollárt gyűjtött össze a kutatásokra.

9. Patrick Henry Hughes

Patrick szemek nélkül született, és nem képes kiegyenesíteni végtagjait, ami miatt járni sem tud. 9 hónapos korában mutatta meg neki az édesapja a zongorát, amibe azonnal beleszeretett. Később a Louiseville-i egyetemre járt, ahol tagja lett a fúvós zenekarnak. Patrick a trombitán játszott, míg édesapja kerekesszékét tolta a focipályán, hogy felléphessen. Patrick nagyon sok koncerten és televíziós műsorban szerepelt már családjával Amerika szerte.

10. Mark Inglis

Inglis a világ egyetlen embere, aki két protézissel mászta meg az Everestet. Az új-zélandi férfi 1987-ben vesztette el mind a két lábát, mikor egy felfedező útja során megfagyott. De Mark nem adta fel. Imádta a hegymászást, és addig edzett, amíg sikerült feljutnia a világ csúcsára. Jelenleg is Új-Zélandon él feleségével, és 3 gyermekével. Négy könyvet írt és motivációs beszédeket is tart.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?