Belföld, Hírek

Müller Cecília fontos felhívása a szülőknek a játszóterekről

Müller Cecília fontos tanácsokat fogalmazott meg a játszóterek fertőtlenítéséről, arról, hogy mire figyeljenek a szülők, amikor leviszik a gyerekeket a levegőre.

 

 

 




 

Sok gyerekes család került nehéz helyzetbe, miután újra bezártak az óvodák, az általános iskolák is átálltak a digitális oktatásra. Ettől a kisebb gyerekeknek kell a mozgás, a szabadban töltött játékidő, nem lehetnek egész nap a négy fal között. Az operatív törzs tájékoztatóján felmerült egy fontos kérdés, mégpedig a játszóterekkel kapcsolatban, ahol mostanában egyre több család van a jó idő miatt is. Ott nehéz betartani a higiéniás szabályokat, a távolságtartást. Mit tehetünk, hogy csökkentsük a veszélyét annak, hogy a gyerek vagy a szülő elkapja a fertőzést?

Müller Cecíliához ez a kérdés érkezett:

Ahogy jön a jó idő, egyre nagyobb lesz a tömeg játszótereken, mire figyeljenek a szülők? Mi az elvárás az önkormányzatok felé a játszóterek fertőtlenítésére?

Alig várjuk már a jó időt, a friss levegőt, a napsütést, nagy szüksége van rá mindenkinek, a gyermekeknek, a szülőknek egyaránt – kezdte Müller válaszában, majd hozzátette, azt javasolja, hogy a játszótereken a homokot mindenképpen cseréljék ki. Korábban arról beszéltünk, hogy ez fertőző környezetként nem jön szóba, azonban azok a homokozók, melyek nem voltak télen letakarva, azok szennyeződhettek – tette hozzá. A homokozókat fel szokták ásni és a nap UV-ja elegendő szokott lenni a fertőtlenítéshez, de most azt javasolja, hogy az idén inkább cseréljék a homokot.

Kiemelte, hogy fontos az, hogy csakis egészséges gyermek és egészséges szülő menjen be a játszótérre, legyen egyfajta létszám limit is, hogy a gyerekek között is meglegyen a szükséges távolság. A játékokat is le kell fertőtleníteni, először vízzel mossuk le, aztán vírusölő szert tartalmazó kendővel is töröljük át – javasolta a tisztifőorvos. Nyitás előtt a játszótéren takarítás ajánlott, és a fenntartót tisztelettel megkérte arra, hogy napjában többször takarítsák a játszótéren található eszközöket, játékokat, amiket a gyerekek többször megfognak.

Az operatív törzs tájékoztatójának teljes közvetítését itt találja!

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?