Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

Azt hitték, már kigyógyult a fertőzésből: Rubint Réka anyukáját covid-szövődmény vihette el

Szentendre — Hiába óvták a széltől is, mióta legyőzte a koronavírust, mégis a veszélyes fertőzés állhat Rubint Réka (42) édesanyjának halála mögött.

 

 

 

 


Réka édesanyja, Zsuzsa (†71) az elmúlt év végén esett át a Covid-fertőzésen. A fitneszedző még karácsonykor írt arról, hogy könnyekkel és félelemmel teli időszakon van túl a család: Zsuzsanna megfertőződött, kétoldali tüdőgyulladás alakult ki nála, de végül felgyógyult a betegségből.

„Megosztom veletek azt a csodát, ami velem, velünk történt az elmúlt hetekben. Mint mindig, most is megtapasztaltam, hogy a szeretetnek óriási éltető ereje van! Az elmúlt hetekben Jászberénybe tartva mindennap megálltam édesapám sírjánál és kértem, hogy segítsen… és mint mindig, most is segített! Édesanyám 71 évesen leküzdötte a Covidot és a kétoldali tüdőgyulladást. A leges-legboldogabb karácsonyom van, mert édesanyám újra itthon van és szorosabban ölelhetem, mint valaha” – írta akkor Rubint Réka boldogan.

Sajnos senki sem sejtette, hogy végül néhány hónappal később ez a rettenetes kór mégis elragadhatja a szeretett nőt a család életéből.

Zsuzsa múlt hét végén egy szokásos családi látogatás után búcsúzott el szeretteitől, ám hirtelen rosszul lett. Hiába próbálták meg újraéleszteni, végül lánya, veje és unokái szeme láttára, Réka két karja közt hunyt el.

Bár elsőre szívinfarktusra gyanakodtak, a Blikk által megkérdezett szakértő szerint elképzelhető, hogy maga a rettegett koronavírus állhat a tragédia mögött.

Magán a víruson túl ugyanis a másik hatalmas veszélyt a visszamaradt szövődmények jelentik.

– A Covid–19 az egész szervezetre, így az érrendszerre is rossz hatással lehet, méghozzá úgy, hogy ez az erős gyulladásos válasz megnöveli a vérrögképződés kockázatát. A legnagyobb veszélynek a tüdő van kitéve, hiszen igen nagy mértékben károsítja azt. A vérrögök helyi érszűkületet, mélyvénás trombózist és tüdőembóliát okozhatnak, ami sajnos halálos kimenetelű lehet – mondta dr. Kóczán István belgyógyász-kardiológus.

A gyászoló család a hivatalos jegyzőkönyvre vár, addig nem akar találgatásokba bocsátkozni.

– Még nem kaptuk meg a vizsgálati eredményeket, így korai lenne még bármit is mondani – nyilatkozta a Blikknek megtörten Schobert Norbi, és hozzátette, a család lelkileg teljesen összetört. Réka és a gyerekek fájdalma is elmondhatatlan, de összetartanak ebben a nehéz időszakban.

Szervezik a temetést

﷯A fitneszedző most is a temetés részleteit intézi, Schobert Norbitól megtudtuk, hol helyezik végső nyugalomra szeretett anyósát.

– A temetés jövő hét hétfőn lesz. Kazincbarcikán búcsúzunk tőle, az édesanyja mellett fog nyugodni – árulta el a Blikknek az üzletember.

Réka édesapja két évvel ezelőtt hunyt el, Imrét (†70) Jászberényben temette el a család.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?