Életmód, Érdekes

7 hiba, amelyet a szakértők szerint a mosogatógép használatakor elkövethetsz

Edényeink elöblítése a múlté. Igen, valóban jobb lehet, ha a piszkos edényeinket közvetlenül a gépbe tesszük, ezzel időt és pénzt megtakarítva. Egyes mosogatási szokásaink nemcsak elavultak, de nagyon tévesek is lehetnek, például hogyan töltjük fel gépeinket, tisztítási szokásaink és a víz hőmérséklete. Megosztjuk veled a leggyakoribb hibákat, és tájékoztatunk arról, hogyan változtathatod meg őket ma, ráadásként pedig mutatunk egy mosogatógép tabletta receptet.

 

 

 

1.Az edények előmosogatása

Az edények előöblítése nem biztos, hogy a leghatékonyabb módszer a tisztításukra, különösen, ha az elmúlt 5 évben vásároltad a mosogatógépet. A legtöbb készülék ma már szennyeződés-érzékelővel van felszerelve, ami azt jelenti, hogy ha a gép úgy dönt, hogy az edényeid nem túl koszosak, akkor rövidebb programot fog használni.

Sokkal több vizet és áramot is fogyaszt. Valójában egy tanulmány szerint edényeink öblítésével és mosásával akár 30-100 liter vizet is pazarolhatunk.

2.A vízmelegítő 49 °C alatt van

Előfordulhat, hogy a csak melegvízcsőhöz csatlakoztatott mosogatógépek nem tisztítanak megfelelően. A mosogatógépbe belépő alacsony vízhőmérséklet problémát jelenthet, ha nincs beépített fűtőkészüléke. Annak érdekében, hogy minden ragyogóan tiszta legyen, győződj meg arról, hogy a vized elég forró lesz-e.

3.Nem folyik forró víz a csapjainkból

Ez elősegítheti a mosogatógép hatékonyabb működését azáltal, hogy az első ciklushoz közvetlenül forró vizet szív le a csövekből. Ez különösen hasznos például télen, hideg csövekkel.

Az átlagos mosogatógépnek körülbelül 2 percet vesz igénybe, hogy a vizet 1 fokkal felmelegítse, és a legtöbb programhoz 60 °C-on kell lennie. Ha a víz csak 40 °C-os, akkor a mosogatás további 60 percet vesz igénybe!

4.Véletlenül eltorlaszoljuk a permetezőt

Ha nagy tárgyakat helyezünk a kosár nagy részébe, megakadályozzák a fenti tárgyak megfelelő tisztítását. Ehelyett jobb lehet a nagyobb tárgyakat kézzel elmosni az edények higiénikus tisztítása érdekében.

5.Nem tisztítjuk meg a gumitömítéseket

A gumi idővel baktériumokat gyűjt a mosogatógépben lévő piszkos tárgyakról, amelyek imádják a nedves helyeket. Ezt néhány hónaponként egy régi fogkefével és szappanos vízzel lehet megoldani, hogy megakadályozzuk a felhalmozódást.

6.Nem használunk öblítőszert

Ha az edények nedvesen és vízfoltokkal kerülnek ki a gépből, akkor az öblítőszer lehet a válasz. Csökkenti a víz felületi feszültségét és megakadályozza a cseppek képződését és foltok keletkezését. Ez segíti a tárgyak gyors száradását is, így nem marad ránk rengeteg szárítás.

7.A szennyeződési szintek keverése

Egyes tételek hosszabb, mélyebb tisztítást igényelhetnek, mások rövidebb ciklust. A mosáshoz hasonlóan a legjobb eredmény érdekében csoportosítsd a piszkos edényeket a szennyeződési szintjük szerint! Ez azt jelentheti, hogy egyes tárgyakat kézzel kell elmosni, hogy megakadályozd a program tönkremenetelét.

Bónusz: mosogatógép tabletta recept

Ehhez a recepthez a következőket kell tenned:

  • Keverj össze mosogatógép port vízzel és ecettel, amíg sűrű paszta nem lesz.
  • Hagyd egy éjszakán át egy formában, és légmentesen lezárt edényben tárold.
  • Ez azt is jelenti, hogy szabályozhatod a mosáshoz hozzáadott szappan mennyiségét, megakadályozva a felesleges nyálkás maradványokat.

Hogyan mosod el az edényeket? Kérjük, oszd meg velünk mosogatógéppel kapcsolatos tippjeidet!

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?