Belföld, Hírek

Szijjártó Péter is sorra került: ezzel a vakcinával oltották be – fotó

Szijjártó Péter is megkapta a koronavírus elleni védőoltást.

 

 

 

 


Közösségi oldalán tudatta a külgazdasági és külügyminiszter, hogy ő is sorra került és pénteken megkapta a védőoltás első adagját. Szijjártó azt is elárulta, milyen vakcina jutott neki: Orbán Viktorral ellentétben nem a kínai, hanem az orosz oltóanyag védi majd a fertőzéstől.

„Csak az oltással győzhetünk a világjárvány ellen! Tisztelettel kérek mindenkit, hogy regisztráljon! A keleti vakcinák szállítása folyamatos, ma délelőtt véglegesítettük Denis Manturov orosz ipari és kereskedelmi miniszter kollégámmal a márciusi Szputnyik-szállításokat (én is ezt az oltóanyagot kaptam ma): 680 ezer adag érkezik a következő két hét folyamán. Jövő hét elején és az azt követő héten 250-250 ezer első oltás valamint a jövő hét közepén a korábban beadott 180 ezer oltás második adagja” – olvasható a fotó mellett, amit a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán tett közzé, és amin az látható, ahogy épp megkapja az orosz vakcinát.

Szijjártóhoz hasonlóan Dr. Merkely Béla is a Szputnyik V vakcinát kapta. A rektort három hónappal azután oltották be, hogy átesett a koronavírus-fertőzésen. 79 éves édesapjának szintén az orosz védőoltás jutott, amit a Semmelweis Egyetem Kardiológiai Központjának igazgatója maga adott be neki egy héttel ezelőtt.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?