Belföld, Celeb / Híresség, Hírek

„Az egész testemen rettenetesen fáj a bőr” – Oltás után kapta el a koronavírust Kárász Róbert, így érzi magát most

Budapest —Iszonyatos fájdalmakkal küzd Kárász Róbert (51).

 

 

 

 


Az ATV Start műsorvezetője másfél héttel azután, hogy megkapta a Covid elleni kínai fejlesztésű oltást, megbetegedett, mégpedig koronavírusban. A tünetei az oltás ellenére sem enyhék, a tévés a Blikknek elárulta, nagyon fél attól, hogy kórházba kerül.

„Iszonyatosan rosszul érzem magam. Nem vagyok egy nyavalygós ember, jól bírom a strapát, de be kell vallanom, éjjel halálfélelmem volt” – árulta el a köhögésrohamaival küszködve Kárász Róbert, aki a szokásos tünetek – láz, köhögés, valamint a szaglásának és ízlelésének elvesztése – mellett nagyon komoly ízületi és egyéb fájdalmakkal küzd.

„Az egész testemen rettenetesen fáj a bőr, olyan érzés, mintha mindenhol le lennék égve. Ha hozzáér bármi, például a paplan, olyan, mintha egyszerre szúrnának meg mindenhol” – árulta el a műsorvezető, aki szinte azonnal, az első tünetek jelentkezésénél elkezdte szedni a favipiravir nevű gyógyszert, s egy olyan szerkezetet is beszerzett, amellyel ellenőrizni tudja a véroxigénszintjét.

A műsorvezető most állandóan méri véroxigénszintjét: ha 91 alá megy, kórházba kell mennie

„Fél óránként mérem, mert azt mondta az orvosom, hogy ha ez a szám 91 alá megy, azonnal be kell menjek a kórházba. Remélem, az nem következik be, de az biztos, hogy ez a betegség nem játék” – sóhajtott a levegőért küzdve a tévés.

Kárász Róbert azt is elárulta, bár tudta, hogy az oltás nem azonnal ad védettséget, nem gondolta, hogy elkaphatja a vírust. A nemzeti ünnepen elkezdett szárazon köhögni, de azt még nem tartotta gyanúsnak.

„Nem gondoltam, hogy ez a Covid lehet, másnap éppen ezért még el is mentem futni. Ám amíg máskor könnyedén lefutom azt a hat kilométert, kedden négyszer-ötször is meg kellett állnom, kapkodtam a levegőt, estére pedig nagyon rosszul is lettem” – mesélte Kárász, akinek most még az is hatalmas megerőltetést jelent, hogy a szoba egyik végéből elmenjen a másikig.

„A teáskancsót felemelni is olyan erőfeszítés, mintha sokkilós súlyokat emelgetnék, két lépés kifáraszt” – magyarázta, majd el is köszönt, ugyanis a lapunkkal való pár perces beszélgetés is teljesen kimerítette.

Szigorított a csatorna

Az ATV a héten még jobban szigorította a járvánnyal kapcsolatos szabályait. Eddig is hőmérséklet-ellenőrzés után és szigorúan csak maszkban lehetett a televízió épületében tartózkodni, és napi többször is fertőtlenítettek. Ám a csatorna vezetése a hét elején hozott egy olyan szabályt, hogy a beszélgetős műsoraikban is kötelező mostantól a maszkviselés. A műsorvezetők hétfő óta egységes fekete maszkban dolgoznak a stúdióban is.

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?