Belföld, Hírek

Itt a rendőrség válasza: kiderült valóban gumibottal gyomorszájon vágták-e a Mi Hazánk politikusát

Mint ahogyan azt a Blikk is megírta tüntetést szervezett a lezárások ellen mára a Mi Hazánk Mozgalom. Mielőtt azonban elkezdődött volna a demonstráció gumibottal gyomorszájon ütötték egy igazoltatás során a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét. Legalábbis ezt mondta Dúró Dóra, a párt politikusa.

 

 

 

 


Dúró Dóra az eset kapcsán még egy posztot is közzétett a Facebook oldalán, melyben egyebek között azt írja: „A rendőrterror elindult: gumibottal váratlanul gyomorszájon ütötték a Mi Hazánk VI. kerületi elnökét, Tanberger Tibort a Vigadó téren, amikor igazoltatása során a kocsijában mi hazánkos szórólapot találtak.”

Mindezek utána rendőrség arról tájékoztatott a honlapján, hogy hozzájuk nem érkezett rendőrségi bejelentés az ügy kapcsán, azonban a Budapesti Rendőr-főkapitányság azonnali kivizsgálást indított, a politikust pedig akkor még nem tudták elérni.

Nemrégiben pedig újabb közleményt adtak ki a police.hu oldalán keresztül, melyben azt írják, semmi nem támasztja alá az állítólagos bántalmazást.

Itt a rendőrség teljes közleménye:

„Egy országgyűlési képviselő 2021. március 15-én délelőtt közösségi oldalán számolt be arról, hogy pártja VI. kerületi elnökét Budapesten, a Vigadó téren rendőrök igazoltatták, majd állítólag gumibottal gyomorszájon ütötték.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság leszögezi, hogy az azonnali hatállyal elrendelt vizsgálat során beszerzett adatok a bejegyzésben szereplő bántalmazást nem igazolják – az állítást sem a helyszín közelében működő térfigyelő kamerák felvételei, sem a környéken szolgálatot teljesítő rendőrök elmondása nem támasztották alá.

A Facebook-bejegyzésben nevesített politikussal a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársainak többszöri próbálkozásra sikerült felvenni a kapcsolatot. A férfi telefonon történő meghallgatása során igazoltatása körülményeit zavarosan adta elő; még azt sem tudta megmondani, hogy milyen típusú autóval parkolt le a Vigadó téren. A meghallgatás végén kijelentette, hogy sérelmére bűncselekményt nem követtek el, hamisan vádolni pedig senkit nem akar. ”

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?