Belföld, Hírek

Mást mondott a miniszter, mint amit eddig tudtunk: mégsem az összes regisztráltat oltják be húsvétig?

Megkapja-e, avagy sem minden eddigi regisztrált húsvét előtt a koronavírus elleni vakcinát?

 

 

 

 


Gulyás Gergely kancelláriaminiszter a mai Kormányinfón nem egészen azt mondta, mint amiről eddig szó volt: a szavaiból nem egyértelmű, hogy az összes regisztráltat oltják-e be húsvétig, avagy csak az idősek kapják meg a vakcinát. Korábban még arról beszéltek az illetékesek, hogy minden regisztrált megkapja legalább az első dózist április 11-ig.

Ehhez képest Gulyás a csütörtöki online sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, a regisztráltak számától függően beolthatják az időseket húsvétig. A miniszter elárulta azt is, hogy itthon az emberek 11,3 százaléka kapott már legalább egy oltást. Az átoltottság Európában itt a második legmagasabb – olvasható a Koronavírus.gov.hu oldalán.

Korábban a Blikk is beszámolt róla, hogy az oltási munkacsoport vezetője még arról nyilatkozott, hogy két hét alatt több mint 465 ezer koronavírus elleni oltás beadására van lehetőség.

Jogosan merül fel mindenkiben a kérdés: mi lesz akkor a többiekkel? Tovább kell várniuk, netán csak félreérthetően fogalmazott a tárcavezető?

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?