Belföld, Hírek

Megjöttek a friss adatok: ismét több ezer új fertőzöttet találtak itthon, elhunyt 179 beteg

Folyamatosan zajlik az oltás, már 1 107 791 a beoltottak száma, ebből 317 906-an már a második oltást is megkapták. A járvány harmadik hullámának felszálló ágában vagyunk, egyre nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, a kormány ezért is döntött a korlátozások szigorításáról, amelyek hétfőn léptek életbe.

 

 

 


5653 az új fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 480 860 a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 179, többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 16 325-re emelkedett. A gyógyultak száma folyamatosan nő, ez jelenleg 340 844, míg az aktív fertőzöttek száma 123 691-re emelkedett. 8348 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 844-en vannak lélegeztetőgépen – írja a koronavirus.gov.hu.

A fertőzöttek megoszlása megyénként / Fotó: koronavirus.gov.hu

Az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország már a második az uniós átoltottsági ranglistán. A háziorvosok többsége mától veszi át az AstraZeneca-vakcinát, és az a feladatuk, hogy a praxisukban még nem beoltott, regisztrált legidősebbek oltását végezzék vele. A kórházi oltópontokon Szputnyik- és Pfizer- oltóanyagok vannak, amelyekkel szintén elsősorban a háziorvosok által beküldött regisztrált idősek oltása folytatódik. A 60 év alatti krónikus betegek AstraZenecával való oltása – amit a múlt hétvégén elhalasztottak – csütörtök és vasárnap között lesz a kórházi oltópontokon, az érintettek sms-ben már megkapták az értesítést.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?