Belföld, Hírek

Napi 500 halottra számítanak: egy kutatócsoport szerint 40 ezer magyart öl meg a vírus júniusig

Naponta 500 ember hal bele koronavírusba Magyarországon március vége táján – ezt jósolja egy tanulmány, amit a Bill Gates alapítványa által támogatott egyik szervezet készített. A Institute for Health Metrics and Evaluation (IHME) kutatóközpont előjrejelzése szerint júliusra 40 ezernél is több magyar áldozatot szedhet a covid.

 

 

 

 


A riasztó elemzést jegyző szervezet a Washingtoni Egyetemen belül működik, és statisztikai adatokból elemzi a világ egészségi problémáit. Most épp a koronavírus-járvány alakulását modellezik és igen riasztó eredményre jutottak.

Számításaik szerint az elkövetkező pár hétben egyre többen halnak majd meg koronavírusbvan: április elején akár naponta 520-an is, s akkor tetőzik majd a járvány. Május 1-jén 36 ezer, júniusra 40 ezer körül lesz az összhalálozás – idézte a hvg.hu a tanulmányt.

A szervezet októberben sötétebb előrejelzést adott a hivatalos adatokhoz képest. Akkor az év végéig 12500 halottat jósoltak, amely számot végül egy hónnappal később értük el, iilletve nem november 19-én, hanem december 4-én tetőzött a járvány második hulláma.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?