Belföld, Hírek

Orbán Viktor nem fogta vissza magát, kemény levelet küldött a Néppártnak

Orbán Viktor levelet küldött Manfred Webernek, miután a Fidesz úgy döntött: a Fidesz európai képviselői azonnali hatállyal elhagyják a Néppárt frakcióját, miután elfogadták az alapszabályzatának módosítását.

 

 

 

 


„Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza. Miután ma a Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, úgy döntöttünk, hogy pontot teszünk a viták végére és kilépünk az EPP képviselőcsoportjából” – írta Novák Katalin Facebook oldalán, aki megosztotta Orbán Viktor Manfred Weber frakcióvezetőjének küldött levelét, amit itt olvashat:

Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van…

Közzétette: Novák Katalin – 2021. március 3., szerda

Orbán Viktor a levélben az EPP európai parlamenti képviselőcsoportja belső szabályzatának megváltoztatását úgy értékeli, hogy az „egyértelműen ellenséges lépés választóinkkal és a Fidesszel szemben”. Hozzáteszi: európai parlamenti képviselőink korlátozása választott tisztségük gyakorlásában megfosztja a magyar választókat demokratikus jogaiktól. „Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan. Ebből kifolyólag a Fidesz vezető testülete úgy döntött, hogy azonnal elhagyjuk az EPP európai parlamenti képviselőcsoportját” – szögezi le Fidesz elnöke.

Orbán Viktor levelét azzal zárja: a Fidesz európai parlamenti képviselői továbbra is azokért a választókért szólalnak majd fel, akiket képviselnek és megvédik a magyar emberek érdekeit.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?