Kvíz

5 játékos feladvány, ami alaposan megtornáztatja a józan paraszti eszedet

Ismerd meg Charles-t. Ő egy hihetetlenül különleges ember, akivel az élet nem mindig volt kegyes. Rengeteg nehézséget állított elé, de ő sikeresen leküzdötte őket. De öregen már ő sem tudta elkerülni a végzetét. A Bright Side összegyűjtött 5 játékos feladványt. Tegyétek próbára magatokat!

 

 

 

1.

Gyerekként nagyon tehetséges volt, de a tanároknak már megvolt a kedvence, így ő mindig a nehéz feladványokat kapta. De mégis képes volt megoldani őket.

Feladat: Legyen helyes ez a matematikai egyenlet anélkül, hogy rajzolnál vagy számokat mozgatnál.

2.

Tini korában Charles sokat sétált egyedül. Egyszer az erdőben kirándulva beleesett egy kútba. A kút 30 méter mély volt. A fiú egy nap 3 métert mászott fel, majd esténként, mikor elfáradt 2 métert visszacsúszott. Mégis sikerült kimásznia.

Kérdés: Hány napba telt neki kimászni a kútból?



3.

20 éves korában a barátai megviccelték. Elrabolták, levetkőztették és egy ablaktalan helyiségbe zárták, ahová kifüggesztették a szabadulásának feltételeit. A szoba közepén volt egy cső, ami a betonpadlóból állt ki, az alján pedig volt egy pingponglabda. Lehetetlen volt, hogy bármiféle eszköz nélkül ki lehessen szedni a labdát a csőből, Charles-nak mégis sikerült.

Kérdés: Hogyan szerezte meg Charles a labdát?

4.

Charles később sikeres gyógyszerész lett, aki egy olyan gyógyszert kutatott, ami eddig még gyógyíthatatlan betegségekre volt jó. A kollégái nagyon irigyek voltak rá, ezért úgy döntöttek, hogy megölik. Egy este, az egyik laboratóriumi kollégája hasba szúrta. Charles felismerte a tettest, de nem tudott segítséget hívni, mert elájult. Egy biztonságiőr talált Charlesra a munkanap végén és mentőt hívott hozzá. Charles túlélte és négy kollégáját őrizetbe vették: Johnt, Nicolát, Felixet és Michaelt.

Kérdés: Ki próbálta meg megölni Charles-t, ha mind a 4 kollégája a laborban volt abban az időben, fedezték egymást, de az áldozat zsebében találtak egy furcsa cetlit, amin három szám szerepelt: 28, 27, 57.

5.

Miután Charles felépült, egy kis házban telepedett le a külvárosban. A postás leveleket hozott neki, egy ember az ételét szállította házhoz, egy harmadik ember pedig újságot vitt neki. Pénteken a postás éppen levelet vitt neki, mikor megtalálta szegény Charlest vérbe fagyva, majd azonnal hívta a rendőröket. Charles-t megölték. Az asztalon tejet, kenyeret, gyógyszereket, kulcsot és a keddi újságot találták. A postást és a két kézbesítőt őrizetbe vették.

Kérdés: Ki ölte meg Charlest?

6.

Két férfi áll egy deszkán egy szakadék szélén. Egyikük fegyvert fog a másikra, de ha lelövi, akkor ő is beesik a szakadékba. Van rá mód, hogy az egyikük túlélje? Ki fog meghalni?

Válaszok:

1. Csak fejjel lefelé kell fordítani a táblát, hogy a helyes egyenletet megkapd.

2. Charlesnak 28 napra volt szüksége, hogy ki tudjon mászni. Elég ételt vitt magával, hogy átvészelje a napokat. A 27. napon elérte a 29 métert, de visszacsúszott 27-re, majd a következő napon mászott még 3 métert, így elérte a kút tetejét.

3. A pingponglabdák nagyon könnyűek, így Charlesnak csak könnyítenie kellett magán a csőbe, hogy felemelkedjen a pingponglabda és ki tudja szedni.

4. Nicola. Charles leírta, amint meglátta a gyilkosát. Mivel kiváló kémikus volt, így a periódusos rendszer számait írta le. 28 – Ni (nikkel), 27 – Co (kobalt), 57 – La (lantán).

5. Az újságkihordó ölte meg Charlest. Minden nap friss újságot szállított neki, de kedden, miután megölte már nem vitt neki többet, mert tudta, a férfi halott. 

6. A vélemények nagyon megoszlanak, ezért kérünk osszátok meg tippjeiteket kommentben.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?