Belföld, Hírek

Itt a nagy bejelentés: erre készülnek Vona Gáborék március 14-én

A Vona Gábor, egykori jobbikos elnök nevével fémjelzett Második Reformkor nevű alapítvány online népszavazást készül indítani március 14-én arról, hogy a jövőben a külföldön élő és dolgozó magyarok is szavazhassanak levélben. A szervezetnek ez az első nagyszabású akciója és kezdeményezése, amelyet a Facebook-oldalán élőben jelentette be a politikus.

 

 

 

 


A bejelentés a Lánchíd közelében, szabad téren történt, hansúlyozottan ezzel is jelképezve az összetartozás és a kapcsolat erejét. A jelenleg hatályos választási törvény értelmében ugyanis jelenleg a határon túli magyarok szavazhatnak, de a magyarországi lakcímmel rendelkező, ám külföldön tartózkodó magyar állampolgárok csak személyesen, a külképviseleteken adhatják le voksaikat. Emlékezetes, hogy néhol órákon át kellett sorba állni, ha a szavazatukat érvényesíteni akarták.

Kezedben e-nemzet ereje!

Közzétette: Vona Gábor – 2021. március 2., kedd

Vona azt monda, a kezdeményezéssel az a céljuk, hogy ez hagyományteremtővé váljon, vagyis ha szükséges, akár egy éven belül is, más kérdésekben is lehessen online módon népszavazást tartani, megismerni a társadalmi álláspontját.

– Nagyon sok olyan eszközünk van a demokrácia kiszélesítésére, amely a korábbi generációk számára nem volt adott – fogalmazott Vona a videóban, hozzátéve: az online népszavazás célja, hogy visszaadják az embereknek a döntés jogát és lehetőségét.

Március 14-én indul el az online népszavazás, minimum három hétig lehet majd szavazni, addig pedig kampányt folytatnak, illetve társadalmi vitát indítanának a témáról.

– Akkor dördül el a startpisztoly, de addig is szeretnének minél több aktivistát gyűjteni, akik segítenek ennek propagálásában, az emberek tájékoztatásában – mondta.

 

 

 

 

forrás: blikk.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?