Érdekes

Profi bűvészek felfedték a világhírű bűvésztrükkök mögött rejlő valóságot

Tetszik vagy sem, az igazság az, hogy nem létezik varázslat, és a világ legügyesebb bűvészei valójában csak jól begyakorolt trükköket hajtanak végre, melyek pontos menetét rajtuk kívül senki, vagy legalábbis csak nagyon kevesen ismerik.

A kanadai Darcy Oake a Britain’s Got Talent című tehetségkutató 8. epizódjában tűnt fel, és azzal vált ismertté, hogy egy papírdarab elégetése után a semmiből volt képes galambokat „előteremteni”. (videó) Hogyan csinálta? Nagyon egyszerű.

A Darcy által használt papír valójában egy ún. piropapír, ami olyan speciális anyagból készül, ami rendkívül gyorsan és nagy fénnyel ég. A bűvészek előszeretettel használják, mivel a gyors villanás eltereli a nézők figyelmét. Tehát miközben Darcy megzavar minket a villanással, a betanult kézmozdulat segítségével a pillanat tört része alatt előhúzza a galambot a kabátja titkos zsebéből és voilá, a közönség tombol.

 

 

 

1. Darcy Oake-féle galamb illúzió

A kanadai Darcy Oake a Britain’s Got Talent című tehetségkutató 8. epizódjában tűnt fel, és azzal vált ismertté, hogy egy papírdarab elégetése után a semmiből volt képes galambokat „előteremteni”. (videó) Hogyan csinálta? Nagyon egyszerű. 

A Darcy által használt papír valójában egy ún. piropapír, ami olyan speciális anyagból készül, ami rendkívül gyorsan és nagy fénnyel ég. A bűvészek előszeretettel használják, mivel a gyors villanás eltereli a nézők figyelmét. Tehát miközben Darcy megzavar minket a villanással, a betanult kézmozdulat segítségével a pillanat tört része alatt előhúzza a galambot a kabátja titkos zsebéből és voilá, a közönség tombol.

2. Pakliból kiemelkedő kártya

Ennél a trükknél a bűvész megkéri a kiszemeltjét, hogy válasszon egy random kártyát a pakliból. Ezután elkéri azt a gyanútlan nézőtől és visszahelyezi a pakliba. Ezután a néző által választott kártya hirtelen kiemelkedik a többi közül. Hogyan?

Amikor a néző visszaadja a kártyát, a bűvész észrevehetetlenül gyorsan egy apró, ám rendkívül erős mágnest ragaszt a kártyára. Ezután a paklit lazán fogva egy másik mágnes segítségével azt az illúziót kelti, mintha a kártya önmagától kiemelkedne a többi közül.

3. Üdítő a kártyán

Ennél a trükknél a bűvész egy szimpla kártyán egyensúlyozza az alumíniumdobozos üdítőt. (videó) Hihetetlennek tűnik, de a valóságban azért nem olyan bonyolult.

Ha más szemszögből nézzük rájöhetünk, hogy a kártya hátulján van egy kihajtható fül, melynek segítségével a kártyalap tulajdonképpen egy T alakot formáz, és így rendkívül könnyen, minden nehézség nélkül tartja meg az üdítős dobozt.


4. Telefon az üvegben

Ez egy rendkívül népszerű utcai trükk, melynek lényege, hogy a bűvész fog egy palackot vagy más műanyag dobozt, majd elkéri az egyik néző telefonját. Egy, kettő, három – és a telefon varázslatos módon áthatol a palack falán és annak belsejében landol. (videó)

Hogyan csinálják? Ezt a trükköt többféleképpen is véghez lehet vinni, de mindenképpen speciális felszerelésre lesz szükség. A legegyszerűbb megoldás, hogy a bűvész egy ál-ujjat használ valamelyik kezén, amin van egy apró, ám rendívül éles penge. Mialatt eltereli a közönség figyelmét, az éles penge segítségével vág egy akkora nyílást a palackon, hogy átférjen rajta a telefon. Ezután hopp…látványos mozdulatok közepette egyszerűen átpasszírozza azt a nyíláson.

5. Elforgatott telefon

Ezt a trükköt a híres Dynamo mutatta be először, és minden alkalommal hatalmas sikert aratott. A trükk lényege, hogy a bűvész elkéri az egyik néző iPhone-ját, majd látszólag 180 fokkal elfordítja annak egyik felét. (videó) Hogyan?

Valójában nagyon egyszerű. A fenti videó linken is jól látható, hogy a bűvész nem teszt mást, mint egy előre elkészített iPhone matricát ragaszt a telefon képernyőjére, majd látványos mozdulatokkal egyszerűen megfordítja azt. Ekkora a matrica a képernyő felét kitakarva azt az érzést kelti, mintha a telefont eltekerték volna a felénél.

6. Jamie Raven-féle citromtrükk

Jamie Raven szintén a Britain’s Got Talent című műsorban tűnt fel, ahol azzal vált világhírűvé, hogy megkérte Alicia Keys-t, hogy írja rá a nevét egy papírra, majd elvette azt az énekesnőtől. Ezután megkérte, hogy nyissa ki a megérkezésekor elé tett ajándékdobozt, amiben volt egy zsák, abban pedig egy citrom. A citromot félbevágva voilá, előbukkant az énekesnő által aláírt papír. (videó) Hogyan csinálta?

Amikor Alicia odaadta Jamie-nek az aláírt papírt, a bűvész megmutatta azt a közönségnek, majd elrejtette azt. Ezután amikor kivette a citromot a dobozból óvatosan a citrom belsejébe juttatta, melynek az alján már alapból volt egy kivágott lyuk erre a célra, melyet a nézők a bűvész kezétől nem láthattak. Ezután a citromot félbevágva előbukkant a papír, ami így olyan hatást keltett, mintha az mindvégig ott lett volna a citrom belsejében.

7. Vízből jégkocka – egy pillanat alatt

Az illuzionista egy kevés vizet tölt a bögrébe, majd néhány pillanat múlva egy jégkockát húz elő belőle. Hogyan lehetséges mindez?

A trükk az, hogy a jég már eleve benne van a bögrében, mely mellett egy nagy nedvszívó-képességű szivacs is található. A szivacs felszívja a vizet, így amikor a bűvész elfordítja a bögrét, csak a jégkocka esik ki belőle, azt az illúziót keltve, hogy a víz egy pillanat alatt megfagyott. 

 

 

 

 

8. Átkelés a falon

Ennél a trükknél az illuzionista egy látszólag tömör betonfalon megy keresztül úgy, hogy először eltűnik a fal egyik oldalán, majd néhány másodperc múlva feltűnik annak másik oldalán. (videó) Hogyan?

A trükk lényege a félbehajtható paravánban rejlik, a bűvész ugyanis végig emögött bujkál. Ahogy a fenti linken található leleplező videóban is jól látható, a bűvész az asszisztensek segítségével végül a fal túloldalára jut a paraván mögött rejtőzve, ahol azt az illúziót kelti, mintha egyszerűen átkelt volna a falon.

9. David Copperfield-féle halálfűrész

David Copperfield nevét valószínűleg senkinek sem kell bemutatnunk, ahogy a legnépszerűbb bűvésztrükkjét sem. (videó) Ehhez a bűvésztrükkhöz Copperfield egy segédet használ, aki a saját testének alsó részét játssza a trükk során, a fenti képen látható módon. Copperfield és a segédje között egy vékony rés található, a körfűrész ezen halad keresztül, annak illúzióját keltve, mintha félbevágta volna a híres illuzionistát.

10. Kardnyelés

Ennél a trükknél minden attól függ, hogy a bűvész milyen előadást végez. Merthogy igen, a bűvész valóban lenyeli a kardot!

A trükk lényege, hogy a kard az összes szervet elkerüli anélkül, hogy károsítaná őket. Ehhez persze fontos, hogy a garatnak és a nyelőcsőnek is tökéletes pózban kell lennie. Az ilyen trükköket a mágusok hosszú éveken át gyakorolják, és rengeteg tapasztalatra van szükség ahhoz, hogy közönség előtt is elő lehessen adni, plán éles kardok segítségével.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?