Életmód, Érdekes

Íme 9 család, akik nagy valószínűséggel az egész világ felett uralkodnak

Minden bizonnyal te is hallottad már az összeesküvés elméleteket gyártóktól, hogy minden egyes elköltött penny a világ leggazdagabb, leghatalmasabb családjainak zsebében köt ki. Ezt az elméletet viszont nem lehet sem cáfolni, sem megerősíteni. Annak érdekében, hogy jobban átlásd ezt, elhoztunk kilenc családot, akik nagy valószínűséggel az egész bolygót a kezei között tartják. Hihetetlen belegondolni, hogy léteznek olyan emberek, akiknek ekkora hatalmuk van. Ilyenkor valószínű mindenki azt érezi, hogy olyan kis picikék és védtelenek hozzájuk képest. Na lássuk a családokat, és, hogy ők mit is birtokolnak ezen a világon.

 

 

 

1, Rockefeller-család

Ennek a családnak a teljes vagyonát szinte lehetetlenség pontosan meghatározni. Becslések szerint nagyjából 1 és 3 trilliárd dollár között van, ami hatalmas vagyonnak számít. Ezt John D. Rockefellernek köszönheti a család, aki a 19. század végén az olajpiac kb 90%-át tudhatta magánénak.

A két világháború során a család még több vagyonra tett szert, ugyanis mind a németekkel mind a többi szövetséges hatalommal üzletet kötöttek. Nemcsak az olajiparban vannak jelen, hanem a kriptovaluta világában is.

Egyesek szerint ez a család titokban uralkodik az egész világ felett.

2, Morgan-család

Összeesküvés elméletek szerint eme család nagy mértékben hozzájárult ahhoz, hogy milyen politika legyen Amerikában és állítólag az ő uralmuk alá tartozik a föld összes létező bankja.

A család vagyona, John Pierpont Morgan nevéhez köthető, aki fegyverekkel kereskedett az amerikai polgárháború alatt. Emiatt majdnem bíróság elé is állították őt. 1907-ben egyedül akadályozta meg, hogy az amerikai bankrendszer teljesen összeomoljon.

Ebben a családban a világ legbefolyásosabb bankárai élnek, s nemcsak az Egyesült Államokban, hanem egész Európa szerte több bankhálózatot is irányítanak. Állítólag hozzájuk köthető a General Electric valamint a General Motors nevű cégek.

3, Saud-család

A 25 ezer tagból álló család Szaúd-Arábia legtetején csücsül. Tökéletesen tükrözi hatalmukat az, hogy az ő családnevük után nevezték el az országot. Ez azért van, mert a család ősi felmenői alapították meg ezt az országot évszázadokkal ezelőtt. Mivel ez a család is az olajbizniszben utazik, csakúgy, mint a Rockefeller-család, így az ő vagyonukat is lehetetlenség pontosan megmondani. Találgatások szerint jelenleg az olajkészlet 20%-át tuti biztos ők birtokolják.

4, Rothschild-család

Ez a család már I. Napóleon idején is nagyon gazdag volt, amit Mayer Amschel Rothschildnek köszönhetnek. Mayer Amschel olyan jó üzleteket kötött a németekkel, melynek hála saját pénzbirodalmat tudott kiépíteni. Mielőtt meghalt végrendeletébe pontról pontra leírta, hogy milyen szabályokat kell örököseinek betartania. 200 év elteltével is a család tagjai szigorúan veszik Rothschild szabályait.

Több összeesküvés elmélet is született a családról az egyik szerint az ő kezükben van a bolygó teljes gazdasága, a másik szerint ők a felelősek a modernkori háborúk kirobbanásáért.

Becslések szerint a család vagyona nagyjából 2 trillió dollárra tehető és mind a mai napig befektetésekkel foglalkoznak, de aktívan részt vesznek az olaj és a földgázkitermelés terén is.

5, Baruch-család

Annak ellenére, hogy neve nem hangzott el olyan sokszor a történelem során, mint Rockefelleré vagy Rothschildé, ő is aktívan kivette a részét a hatalmi játszmákban. A családot, Bernard Baruch alapította, aki nagyon jó barátja volt az egykori brit miniszterelnöknek Winston Churchillnek. Bernard volt az, aki ott volt a legelső atombomba létrehozásakor valamint az ő nevéhez köthető a hidegháború kifejezés is. Egyesek szerint ő alapította meg a világkormányt.

A családról keveset lehet tudni, annyi biztos, hogy egy fia és a egy lánya is született Bernard Baruchnak. Pletykák szerint ez azért van, hogy titokban irányíthassa a szálakat a háttérből.

6, Walton-család

Sam Walton nevéhez köthető a Walmart nevű áruházlánc megalapítása. Ezzel a megmozdulásával 1962 után a leggazdagabb emberek közé tartozott. Ma a legnagyobb és legnépszerűbb áruházlánc közé tartozik az Egyesült Államokban. Éves szinten nagyjából 500 milliárd dollár folyik be általa.

Miután Walton elhunyt gyermeke és elesége vette át a hatalmat a cég felett. Mint később kiderült, a családhoz fűzhető még az Arvest Bank is.

 

 

 

 

7, Windsor-család

A Windsor-ház V. György brit király jóvoltából jött létre 1917-ben. A ház feje jelen pillanatban a jól ismert II. Erzsébet királynő. Sokan nem tudják de Erzsébet Anglián kívül még 15 tagállamot vezet, ennek ellenére mindent megtesznek, hogy egy szerény életmódú család képét közvetítsék. A család szinte minden tagja szolgált a fegyveres erőknél, s ezen kívül számos jótékonysági rendezvény valamint alapítvány is a nevükhöz köthető.

8, Murdoch-család

Keith Murdoch volt az az ember, aki megalapította ezt a családot. Eleinte a melbourne-i újság politikai szerkesztőjeként dolgozott, majd szépen lépkedett felfelé azon a bizonyos szamárlétrán. Később főszerkesztő, majd vezérigazgató lett belőle.

Keith fia Rupert Murdoch apja nyomdokaiba lépett és ő is újságíró lett. Miután összeomlott az ausztrál médiavállalat úgy döntöttek létrehozzák a News Corporation médiavállalatot. Ám hatalmuk itt még közel sem ért véget, ugyanis az ő nevükhöz köthető a híres-neves “20th Century Fox”, a “Fox News”, a “Dow Jones nevű részvénytársaság” és a “Myspace” nevű közösségi oldal is.

A családot egyszer azzal vádolták meg, hogy a brit királyi család telefonhálózatát lehallgatják. Erről sosem derült ki az igazság.

Rupert Murdoch nevéhez köthető egyébként az óriási népszerűségnek örvendő “Agymenők” és “Simpson-család” című sorozatok.

9, Oppenheimer család

Miután Ernst Oppenheimer 1902-ben Dél-Afrikába költözött ő lett a “De Beers” gyémánttermelő vállalatcsalád vezetője. A család négy teljes generáción át birtokolta a világ gyémántpiacát. Ahhoz, hogy a mostani méretét elérje a cég arra volt szükség, hogy Oppenheimer és fia, Harry ledöntse az ideológiai akadályokat valamint megvédje az erős ellenállással szemben.

Jelenleg Oppenheimer unokája és dédunokája, Nicky, valamint Jonathan Oppenheimer vezetik a céget. A család vagyonának kiépülését és történetét megfilmesítették, melynek címe “Az Oppenheimer gyémántcsalád”

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?