Belföld, Hírek

Teljes lezárást javasol a koronavírus ellen Magyarországra az NNK szakértője

Az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva – nyilatkozta a Hír Tv-nek Galgóczi Ágnes. A Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője szerint megfontolandó lenne, hogy digitális oktatásra álljanak át az alsó tagozatokban is. A szakember szerint már egy kéthetes lezárás is hatékony lehet a járvány megfékezésében, és ezzel időt lehetne nyerni az oltások beadására.

 

 

 




 

A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között… például az üzletek nyitva tartását egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva – válaszolta Galgóczi Ágnes a Hír Tv azon kérdésére, hogy milyen szigorításokra lehet szükség a koronavírus-járvány megfékezésére. Az NNK osztályvezetője szerint már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat.

Mivel a gyerekek körében nagyon terjed a fertőzés (korábban a Portfolio is írt arról, hogy az iskolák a vírusterjedés fontos csatornáivá váltak), ezért Galgóczi szerint megfontolandó, hogy még az alsó tagozatos osztályok is digitális oktatásra álljanak át. Jelenleg az általános iskolákban jelenléti oktatás zajlik.

 

 

 

forrás: portfolio.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?