Hírek, Külföld

Szerbiában szigorítottak, egyre több a fertőzött gyerek

Egyelőre erre a hétvégére szól csak a döntés.

 

 

 

 

Szerbiában szigorítottak az intézkedéseken, a hétvégén rövidített munkaidővel, 14 óráig tarthatnak nyitva a vendéglátóhelyek és a bevásárlóközpontok a koronavírus-járvány miatt – írja az MTI. A válságstáb döntése egyelőre csak erre a hétvégére vonatkozik, de ha nem javulnak a mutatók, a következő hétvégékre is kiterjeszthetik az intézkedést.

A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma Szerbiában szombatra 3339-cel 453 240-re nőtt. A járvány halálos áldozatainak száma az utóbbi 24 órában 16-tal 4414-re emelkedett.

Egyre több lehet a fertőzött gyerek. A Szabad Magyar Szó Darija Kisic Tepavcevic szociális miniszterre hivatkozva azt írta, az új fertőzöttek nyolc százaléka 10 és 20 év közötti. Erre kollégája azt   mondta, erről nincsnek megbízható adatok, de az aggasztó, hogy egyre több gyerek kapja el a vírust, s bár kevés kerül kórházba, de könnyen átadhatják a vírust a felnőtteknek.

Korábban s szerb oktatási miniszter azt mondta, az iskolákban enyhe növekedés tapasztalható a koronavírussal fertőzöttek számát tekintve, főként a középiskolákban, de a helyzet még nem aggasztó, a diákok kevesebb mint egy százaléka koronavírusos.

 

 

 

 

forrás: 24.hu



VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?