Életmód, Érdekes, Külföld

20+ szokatlan dolog, amivel csak Thaiföldön találkozhat az ember

Mindenki tudja, hogy Thaiföld maga a megtestesült földi paradicsom, azzal azonban már kevesebben vannak tisztában, hogy a csodálatos tengerpartjain és mesébe illő szigetein túl mennyire sok meglepetést tartogat ez az ország. Mindenki tudja például, hogy az ország fővárosa Bangkok, azt viszont már kevesebben, hogy ez csak a város teljes nevének egy rövidítése, a város igazi neve ugyanis 21 szóból áll, ezzel pedig a világ leghosszabb nevű városa.

 

 

 

1. Ha szeretsz kávézni, ha szereted a szokatlan helyeket és a kutyákat, akkor Thaiföld a tökéletes ország számodra. A Bangkokban található „Corgi in the Garden” kávézóban imádnivaló corgi kutyusok társaságában kávézhatunk.
2. Ha valami szokatlanra vágyunk, akár minket ábrázoló kávét is kérhetünk.
3. Elefántürülékből készült öko-szuveníreket vásárolhatunk.


4. Készülj fel rá, hogy ha a thai újévkor (vízfesztivál) látogatsz el az országba, (április 13-15) akkor nagyon el fogsz ázni.
5. A thai emberek úgy gondolják, hogy az élethű babák szerencsét hoznak.
6. Samut Prakan – egy ősi város, tele lélegzetelállító épületekkel. Ha Bangkokban járunk, muszáj meglátogatnunk.
7. Vannak fészek-ihlette erdei faházak, ahol úgy érezhetjük magunkat, mint egy egzotikus madár.


8. A Maeklong vasúti piac remek választás lehet azoknak, akik egy kis izgalomra vágynak a piacon történő nézelődés közben: a piacon ugyanis minden nap hatszor szerelvények haladnak át az árusok közt, centiméterekre azok portékáitól és a vásárlóktól.
Így néz ki ez felülről:
9. Thaiföldön vannak börtön-dizájnú szállodák azoknak, akik szeretnék átélni, hogy milyen is lehet a börtön élet.
10. Ha Thaiföldön jársz, feltétlenül kóstold meg az országban roppant népszerű “szivárványos szendvicset”.
11. Évente egyszer majomfesztivált rendeznek, ilyenkor rengeteg ételt hordanak össze, amit aztán a környék majmainak ajánlanak fel.
12. Wat Pa Maha Chedi Kaew – ez a csodálatos buddhista templom üres üvegekből épült.
13. Az amulett-piacok tele vannak szerencsehozó érmékkel és talizmánokkal.
14. A thaiföldi rovar-éttermek láttán átértelmeződik bennünk minden, amit az ínyenc konyháról gondoltunk.
15. A futballszurkolóknak feltétlenül meg kell látogatniuk a David Beckham buddhista templomot.
16. A thai lámpásfesztivál minden évben február 8-án van, és nagyjából olyan, mint egy Disney-mese egyik jelenete.
17. Némelyik elhagyatott bevásárlóközpont ma már halakkal teli tóvá változott. 1999-ben a Bangkokban lévő New World Mall felgyulladt és elhagyatottá vált. Ezután az esővíz feltöltötte, ami hatalmas szúnyogproblémát okozott, ezért a városvezetés halakat telepített a „tóba”. Az elhagyatott bevásárlóközpont ma már turistalátványosságként szolgál.
18. Ha Thaiföldön járunk, akár egy gyümölcsben is megszállhatunk.
19. Egyes thaiföldi étterem-tulajdonosok belátták, hogy az embereknek egyre kevesebb idejük van enni, ezért olyan elviteles ételcsomagokat készítenek, amikből sétálás közben is kényelmesen tudnak enni-inni az emberek.
20. Thaiföldön van egy hamisítvány múzeum. Ebben a múzeumban a látogatók az összes nagy márka hamisítványát megtalálhatják, a legbénábbtól a legprecízebb másolatokig.

 

 

 

 

21. Ha felejthetetlen élményre vágysz, látogasd meg a thaiföldi úszó piacot. Itt az árusok csónakokon árusítják a portékáikat.
22. Thaiföldön körülbelül 22 fajta különböző banánfajta terem. Némelyik ezek közül egészen hatalmas.
23. Thaiföldön még gyerekcipőben jár a környezettudatosság, és ez bárkinek könnyedén szemet szúr már az első látogatás során: az emberek szinte tényleg mindent (de mindent!) műanyag zacskókba csomagolnak.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?