Belföld, Hírek

A Puskás Aréna szerint nem mond igazat a Jobbik képviselője: nincs titkos alagút – Illetve valahogy mégis lesz

Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban… – ezzel a című poszttal reagált a Puskás Aréna a Facebook-oldalán, miután Stummer János, a Jobbik országgyűlési képviselője, a parlament nemzetbiztonsági bizottságának elnöke arról beszélt, hogy titkos alagutat akarnak építeni Orbán Viktornak az sportkomplexum alatt.

 

 

 

 


Stummer János a videóban azt mondta, az alagútról szóló beruházást a nemzetbiztonsági bizottságon keresztül akarták titkosítani.

A Puskás Aréna az üggyel kapcsolatban azt írja, nincs titkos alagútról szó, csak egy 50 méteres autós átjáróról.

Mint írják, az aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év után felül kell vizsgálni, jól működő közlekedési megoldás-e, hogy a hazai és külföldi védett személyeket a rendes közönség forgalmának időnkénti akadályoztatásával, várakoztatásával szállítják az arénába.

A felülvizsgálat eredménye: jobb megoldás lenne, ha a védett személyek, kiemelt vendégek, előadók autós közlekedési útvonala nem keresztezné a több tízezres közönség gyalogos útvonalát, célszerű e közlekedési utakat fizikailag elkülöníteni – olvasható a Puskás Aréna bejegyzésében, kiemelve azt, hogy a tervezett megoldás egy mindösszesen 50 méter hosszú autós aluljáró.

„Ahhoz, hogy a rövid aluljárót nemzetbiztonságilag kockázatmentesen lehessen megépíteni, hogy a közönség és a védett személyek biztonsága érdekében semmilyen információ – speciális menekülési lehetőségek, térfigyelők pozíciója, stb. – ne kerüljön illetéktelen kezekbe, az Országgyűlés Nemzetbiztonsági Bizottsága jóváhagyta, hogy a tervezési és kivitelezési munkák egy nemzetbiztonságilag minősített, meghívásos, többszereplős versenyeztetés keretében legyenek pályáztatva” – írják a bejegyzésben.

Mai kacsa: titkos alagút épül a Puskásban… Ehhez képest a tények: A Puskás Aréna úgy kapott engedélyt, hogy fél év…

Közzétette: Puskás Aréna – 2021. február 23., kedd

 

 

 

 

 

forrás: blikk.hu►► HA TETSZETT A CIKK, KÉRJÜK LÁJKOLD ÉS OSZD MEG MÁSOKKAL IS! ❤ KÖSZÖNJÜK!
VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?