Életmód, Érdekes

13 elrettentő kép, ami az emberi beavatkozásnak köszönhetően alakult ki a világon!

A 2017-es év az elmúlt 150 év meteorológiai megfigyelései során, a legforróbbnak bizonyult. Ráadásul egyes tudósok úgy vélik, hogy Európát és az Egyesült Államokat hamarosan örök hideg borítja. Nem tudjuk, mennyire pontosak a tudósok előrejelzései, de biztosan tudjuk, hogy eddig még nem jósoltak sok jót bolygónknak. A szakemberek “ideges” éghajlatként határozzák meg a természet “hangulatingadozását”. Ennek a viselkedésnek a fő oka az Antarktika túlmelegedése, ami miatt a grönlandi jégtakaró gyorsan eltűnik. Ez kétszer olyan gyors, mint 10 évvel ezelőtt.

 

 

 

Az antropogén eredetű kémiai vegyületek hatásának köszönhetően bolygónk ózonrétege összeomlik. Ez a réteg akadályozza meg, hogy a Föld elveszítse az oxigént, illetve ez nyújt védelmet az ártalmas ultraibolya sugárzás ellen. Ez az oka annak, hogy a meteorológusok világszerte folyamatosan kóros hőmérséklet-emelkedést tapasztalnak.

A rendellenes hőség az embereket az új körülményekhez igazítja. Arizona környezeti hőmérséklete elérte a 48° C-ot, Kuwait pedig az 54 ° C-ot.

Furcsa hideg olyan régiókban, ahol ez egyáltalán nem jellemző.

Úgy tűnik, hogy az egész világ látta a jéggé fagyott aligátorok fényképét, valamint az anabiózis állapotába eső leguánokat. Bár az aligátorok ilyen drámai hőmérsékletváltozásokhoz vannak hozzászokva, a leguánok nem olyan hidegtűrők, ezért ez számukra egyenlő a halállal.

A Szahara sivatagban hó esett.

Úgy tűnik, az emberiség hamarosan megszokja ezt a jelenséget, ami sajnos nem tekinthető normálisnak.



Egy szibériai tigris kijött az erdőből, hogy élelmet találjon.

Az illegális vadászat miatt az Amur tigrisek olyan utakon kezdtek el megjelenni, ahol sok ember megfordul, remélve, hogy ételt adnak nekik. A tigrisek nem az egyedüli állatok, akik ehhez a módszerhez folyamodnak. Sok éhező vadállatnak kell alkalmazkodnia az új életkörülményekhez. Sajnos az erdők megsemmisítése egy másik globális probléma, ami veszélybe sodorja világunkat.

Trópusi erdők kiirtása Brazíliában.

Ha az emberiség szinten tartja az erdőirtás jelenlegi ütemét, 2040-ig minden erdőt elpusztítanak.

Világos reklámtábla, ami a vastag szmogban is látszódik Kínában.

A gyors, ipari fejlődés a bolygónkon élő emberek 85% -át a szennyezett levegő belélegzésére készteti.

Gijón, a spanyolországi város, 100 km-re fekszik egy erdőtűz helyszínétől. Ezt a fotót 10 órakor készítették.

2017-ben 66.131 tűzesetet rögzítettek az USA-ban. Ezek az ellenőrizhetetlen tűzvészek összesen 9,8 millió hektárnyi telket pusztítottak el. Érdemes megjegyezni, hogy az erdőtüzek 90% -a emberi kezek által alakul ki.

Ez a rózsaszín szín az egyik orosz városi tóban jelent meg.

A légkör kémiai összetételének megváltozása savas eső kialakulását eredményezte, ami mérgezi a környezetet és szennyezi a talajt.

Egy túlzsúfolt strand Rio de Janeiróban.

A tudósok előrejelzése szerint a Föld népessége 2030-ra elérheti a 9 milliárd főt. Csak gondolj bele, 101 évvel ezelőtt 1927-ben a bolygó lakossága csak 2 milliárd volt.

 

 

 

 

Éhínség a jeges-óceán partján.

Ezek a fotók egy éhező jegesmedvéről készültek, a bolygónk globális felmelegedési problémája miatt. A jegesmedvék a jégtömbökről vadásznak. De minden évben csökken a jég mennyisége, ami azt jelenti, hogy ezeknek a vadon élő állatoknak a téli időszakból felhalmozódott zsírraktárból kell élniük.

2010-ben óriási olajfolt keletkezett egy olajfúrótorony felrobbanásának köszönhetően.

Évente több, mint 12 millió tonna olajat szállítanak az óceánokba. Ez azért fordul elő, mert a károsodott kútról és tartályhajókból származó olaj szivárog. A tengervíz kb. 25% -át változó olajréteg borítja. 2010-ben a Deepwater Horizon olajfúrótorony robbanása 1000 tonna olajat szivárogtatott az óceánba. A British Petroleum cég több milliárd dollárt költött az anyag megszüntetésére, de minden erőfeszítés ellenére csak az éghető anyag 75% -át távolíthatta el.

Ez a fénykép egy tengeralattjáróról készült, amin egy csikóhal látható, és a mai óceán valós állapotát mutatja.

260 millió tonna műanyag törmelék kerül az óceánba minden évben, ami hatalmas műanyag szigetek kialakulását eredményezi. A legnagyobb a Csendes-óceánon található, ami felszínének 10% -át teszi ki.

A bálnákat megfojtja a műanyag szemét.

A tengerekben és az óceánokban a műanyag-szennyezés problémája egyre komolyabbá válik minden évben. Volt olyan eset, amikor a bálnák megfulladtak a műanyag szemétnek köszönhetően és a partra sodorta őket a víz. “The Greenpeace” természet és környezetvédelmi szervezet munkatársai egy elhunyt bálna replikáját tették ki az egyik dél-manilai strandra, hogy felhívja az emberek figyelmét. Az egész bálna az óceán vizében található műanyag szemétből készült.

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?