Életmód, Érdekes

14 furcsa tény, amiről az emberek java része még nem is hallott

Annak ellenére, hogy elég sok információt nyomtak a fejünkbe az iskolába, még vannak olyanok, amiről nem tudunk és a világháló tökéletes lehetőséget biztosít arra, hogy még jobban kiszélesítsük a tudásunkat és átfogóbb képet kapjunk a bolygónkon történő és létező dolgokról. Az alábbi 14 tényt is a világhálóról gyűjtöttük össze, hogy bemutathassuk nektek azokat, amiről még nagy valószínűséggel nem hallottatok. A kérdés már csak az, hogy titeket melyik tény, esetleg kérdés lep meg a legjobban?!

 

 

 

1, Néhány pszichológus, akik az amerikai Binghamtoni Egyetemen dolgoznak, kutatások révén arra jöttek rá, hogy a szöveges üzenetek végén lévő pontokat a legtöbb ember a hazugság jeleként értelmezi.

A kutatás során 126 diáknak kellett véleményt alkotni a meghatározott párbeszédekről. Az egyiket írásjellel, míg a másikat írásjel nélkül mutatták meg nekik. A többségük úgy érezte, hogy a pont annak a jele, hogy az adott illető nem mond igazat. Ezzel szemben, aki viszont felkiáltójelet használt, azt tartották a legőszintébbnek.

2, A házunk/lakásunk hőmérséklete nagy mértékben befolyásolja a szerelmi életünket

A tudósok arra jöttek rá, hogyha egy házban/lakásban túl hideg vagy épp ellenkezőleg, túl meleg van az rendszeres és heves vitákat generál a párok között. A szakemberek szerint a legideálisabb hőmérséklet a 22 fok. Ha hiszel a kutatásuknak és szeretnél stabil valamint békés párkapcsolatot, akkor tartsd a hőfokot 22 °C-on.

3, A erősebb nem agya gyorsabb ütemben öregszik, mint a gyengébbik nemé

A Pennsylvaniai Egyetemen dolgozó tudósok némi kutatás során azt derítették ki, hogy az erősebb nem képviselőinek agya gyorsabban öregszik, mint a gyengébbik nemé. A kutatás során több különböző korú és nemű embert vettek alapul. Az idősebb korosztályba tartozó férfiak arról számoltak be, hogy ahogy öregszenek úgy lesz rosszabb a memóriájuk és a koncentrációs képességük. A nők ezzel szemben azt mondták, hogy inkább depressziós hangulat uralkodik el rajtuk az esetek többségében.

4, A fogak száma hatással van a memóriára

Eme elmélet alátámasztásához 300 idős korosztályba tartozó embert vettek alapul. A vizsgálatok során az derült ki, hogy minél kevesebb foga van az adott illetőnek, annál rosszabb és gyengébb az emlékezőtehetsége és a memóriája is. A tudósok ezt azzal magyarázták, hogy a fogak kiesésével megszűnnek bizonyos idegi összeköttetések, amik a feljebb említettekért felelősek.

5, A munkanélküli egyének gyakrabban szenvednek alvási zavaroktól, mint azok, akiknek van munkája

A tény megállapításához 9000 emberre volt szüksége a Lipcsei Egyetem tudósainak. A kutatásban résztvevő munkanélküli személyek 42%-a esetében összetéveszthetetlen alvási zavarokat figyeltek meg. Ennek tükrében a valóságban átélt borzalmak és kellemetlen helyzetek az álomvilágba is kíséri a munkanélkülieket.

6, Az emberek orra hazugság közben felmelegszik

Erre a különlegességre a Granadai Egyetemen dolgozó tudósok jöttek rá. Egy kísérlet keretein belül megállapították, hogy elkezd felmelegedni az orr illetve az a körüli terület annál a embernél, aki hazudik. A szakemberek ezt elnevezték “Pinokkió-hatásnak”.

7, A gyerekek gyakorlatilag megszámlálhatatlan mennyiségű kérdéssel képesek bombázni szüleiket

Egy 4 esztendős gyermek átlagosan 400 kérdéssel bombázza szüleit egy nap. Ha ezt leosztjuk akkor az azt jelenti, hogy 2 percenként tesz fel egy kérdést. Összehasonlításképp az iskolában tanító tanárok átlagosan 20-40, az egészségügyben dolgozók pedig 20-30 kérdést tesznek fel egyetlen nap.

8, Sherlock Holmes létező személy a brit diákok szerint

Sherlock Holmes-t maga Arthur Conan Doyle skót író találta ki, vagyis ez a mondat elárulja, hogy nem létező személyről van szó. Ezzel szemben egy 2008-ban készített kutatás során a résztvevők 58%-a gondolta úgy, hogy valódi személy volt. A legdurvább, hogy a válaszadók 28%-a mondta azt, hogy Winston Churchill egykori brit miniszterelnök viszont kitalált személy volt.

9, Enyhén narkotikus hatása vagy a szmognak

Néhány tudós bizonyos kutatások során arra a következtetésre jutott, hogy a szmognak enyhe narkotikus hatása van. Ennek tükrében, a nagyvárosban élő személyek nem lesznek annyira stresszesek és a feszültek, és könnyebben alkalmazkodnak a közlekedési dugókhoz, mint azok a személyek, akik vidékről vagy környező városokból látogatják meg a fővárost.

10, Régen a filmek végén mutatták be a filmelőzeteseket

Ebből a tényből kifolyólag kapták a “trailer” nevet. Viszont néhány marketingszakember rájött, hogy ez nem jó, mivel a legtöbb néző egyből feláll, ahogy vége a vetített filmnek, vagyis nem várják meg, hogy mi fog következni a stáblista után, hanem kivonulnak a teremből. Ezért úgy határoztak, hogy a film előtt fogják leadni a trailereket.

11, A korán kelő típusok nagyobb valószínűséggel élnek párkapcsolatban, mint az éjjeli baglyok

A Chicagói Egyetem tudósai szerint azok az emberek, akik éjszakai bagoly életmódot élnek, többnyire csak egy éjszakás kalandokra vágynak. Csekély esélyük van arra, hogy komoly és stabil kapcsolatuk alakuljon ki. A koránkelők viszont sokkal nagyobb eséllyel találnak párra, mert többször tartózkodnak éttermekben, kávézókban, reggelizőhelyeken.

12, Egy csésze kávé elfogyasztása nem tölt fel annyi energiával, mint egy alma elfogyasztása

A Floridai Egyetemen dolgozó tudósok embereket teszteltek egy kutatáson belül. Kiderült, hogy azok a személyek, akik almával indítják a napot sokkal energikusabbak és fittebbek, mint azon társaik, akik csak egy csésze kávét fogyasztanak el. A tudósok azzal magyarázták ezt, hogy az almában olyan anyag található, ami segíti az oxigén jobb áramlását a tüdőbe.

13, A női nem tesz ki a világon történő vásárlások 80%-át

Mivel mindig is a női nem volt felelős a háztartásért, gyereknevelésért, család gondoskodásáért ezért nem annyira meglepő a tény, miszerint ők teszik ki a világon történő vásárlások 80%-át. Ők azok, akik az élelmiszereket, háztartási cikkeket, dekorációs termékeket, gyerek és felnőttruhákat… stb vásárolják.

14, Kitiltották a nem őshonos kutyákat az Antarktiszról a 20 század végén

Még mindig óriási népszerűségnek örvendenek a kutyás közlekedési eszközök az Antarktiszon, ám 94-ben a kormány azt a rendelkezést hozta, hogy nem őshonos állat nem teheti be oda a lábát, mivel a helyi lakosok nem rendelkeznek olyan erős immunrendszerrel, hogy az általuk behozott betegségekkel szemben felvegyék a kesztyűt.

Téged melyik lepett meg a legjobban?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?