Érdekes, Internet

13 emoji, amit a legtöbb ember rosszul használ a mindennapok során

A hangulatjelek mér évek óta életünk szerves részét képezik, ami azért is jó, mert olykor egyetlen pici kis hangulatjellel el tudjuk mondani, hogy milyen hangulatban is vagyunk. Vannak mosolygós, boldog emojik, de szomorúak és fáradtak is. Persze ennyiben nem merül ki az emoji klaviatúra repertoárja, hiszen rengeteg ország zászlaját meg lehet találni, de ételekből, időjárási jelenségekből, családot ábrázoló emberekből sincs hiány. Vannak azonban olyan felismerhetetlen vagy beazonosíthatatlan emojik, melyeket teljesen rosszul használunk. A legtöbb ilyen hangulatjel Japánból származik, hiszen ott nagyon sok nonverbális jelet használnak az emberek. Na de lássuk, hogy melyek azok a jelek, melyeket rosszul alkalmazunk egy-egy beszélgetés során.

 

 

 

1, Bocsánatkérő emoji

Ezt az emojit valójában akkor használják, ha valaki egy másik embertől bocsánatot akar kérni. Az ázsiai emberek ezt face-to-face is megszokták csinálni nem csak virtuálisan. A nyugati világ emberei viszont ezt teljesen rosszul használják, ugyanis ők vagy a meghajlást akarnak vele ábrázolni, vagy egy gondolkodó embert.

2, Fáradtság emoji

Egy újabb emoji, amit a legtöbben rosszul használnak ugyanis, sokan a szomorúság jeleként állítják be, holott ez nem azt jelenti. Valójában ez a hangulatjet a fáradtságot akarja szimbolizálni. Az animékban általában ilyen arckifejezéssel ábrázolják a fáradt karaktereket.

3, Szédülés emoji

Tudjuk, elég bénán van megcsinálva, de ennek az emojinak semmi köze a galaxishoz és az égen lévő csillagokhoz. Ez valójában a szédülést akarja szimbolizálni, mikor egy ember hirtelen úgy érzi instabil lesz. Sóval, ha valaki ilyen csillagos emojit küld neked, akkor tudd, hogy nem a csillagászatról akar veled beszélni, hanem pusztán azt akarja elmondani, hogy szédül.


4, Szaké emoji

A japánok szoktak szakét inni, mely egy olyan szeszes ital, amit rizs erjesztésével készítenek. Általában ilyen edényekben tárolják őket, és a hozzájuk tartozó kis poharakban fogyasztják el. Sokan azt hiszik ez a kancsó voltaképpen egy tejesüveget akar ábrázolni, ám most tudni fogjátok, hogy mit is szimbolizál valójában.

5, Korrektség szimbóluma

Ezt az emojit általában “X-el” párosítva szokták használni XOXO-ként, de ez voltaképpen nem a puszinak a jele, hanem a korrektségé. Japánban pontosan ilyen körrel jelölik a helyességet és korrektséget. Ha te is szeretnéd egyetlen jellel elmondani másoknak, hogy korrektnek tartod őket, csak küld el ezt a piros karikát.

6, Védelem emoji

Sokan abban a hitben vannak, hogy ez egyfajta karate póz, holott egyáltalán nincs köze a harcművészethez. Ez a jel valójában a védelem szimbóluma, mellyel azt akarod mondani a másik félnek, hogy “Nem, semmiképpen sem.” Most már tudod, hogyan kell egyetlen emojiba rejtve a másik fél tudtára hoznod, hogy NEM.

7, Szerelem emoji

Régen, mikor még nem voltak okostelefonok, sem emojik, akkor ezt szamárfülnek, illetve metál jelnek hívták. Egyrészt a metál koncerteken szokták használni az emberek, másrészt pedig az iskolában annak a lánynak/fiúnak mutattak ilyen fület, akibe az illető szerelmes volt. Nos a második nem áll távol az igazságtól, ugyanis ez a jel Amerikában valóban a szerelem kinyilvánítást akarja szimbolizálni.

8, Információs pult emoji

Tudjuk, elsőre úgy tűnik, ez az emoji a “nem tudom” kifejezést akarja jelenteni, de ez nem igaz. Olykor a szarkazmus jelenként is szokták használni, de a valódi jelentése az nem más, mint az információs pult. Szokatlan nem igaz?!

9, Érzékiség emoji

Ezeket a nyuszifüles lányokat, általában Halloweenkor szokták használni, de az sem kizárt, hogy a Playboy lányokat akarják velük ábrázolni. Az igazság az, hogy ez az emoji valójában az érzékiséget akarja szimbolizálni. Általában japánban az anime karakterek ábrázolásakor szokták ezt használni. Ti láttatok már ilyet animékben?

 

 

 

 

10, Szerencse emoji

Minden kultúrának megvan a maga sajátossága, és ez jelen emoji esetében is pontosan így van. Míg mi magyarok ezt szimplán “kaki” emojiként értelmezzük, addig Japánban a szerencse szimbólumaként használják. Gondoltad volna, hogy ez a barna, mosolygós emoji tényleg a jó szerencsét jelenti?! Ezek után már tudni fogod, hogyan is használd.

11, Diadal emoji

A legtöbb ember azt gondolja, hogy ez a harag és a düh jele, de ez nem így van. Tény és való, hogy hasonlít a mesékben ábrázolt mérges bikákra, de itt jelen esetben nem a haragot jelenti. Ez valójában a diadal és győzelem szimbóluma, amit akkor szoktak használni, ha valaki rengeteg erőfeszítés révén végül eléri a kitűzött célt.

12, Buli emoji

Sokan hiszik azt, hogy ez a lány valójában egy flamenco táncos, aki a boldogságot akarja szimbolizálni tánc formájában. Nos valójában ez a táncoslány a japán kultúra szerint a partit, bulizást hivatott jelenteni, ugyanis a japánok minden sikerélményüket bulival ünneplik meg.

13, Ünneplés emoji

A legtöbben azt hinnék ez valami imádság vagy a tapsolás jele, de nem. Ezek voltaképpen feltartott kezeket akarnak ábrázolni, mely az ünneplés egyik nonverbális formája. Amikor valami sikerül, akkor az emberek a fejük fölé emelt kezekkel örülnek a sikernek.

Te tudtál ezekről?

forrás




VÉLEMÉNY, HOZZÁSZÓLÁS?